23948sdkhjf

Rekordbøde til lastvognsproducenter

Europæiske lastvognsproducenter idømt kartel-bøde på 2,93 milliarder euro. - OPDATERES

Europa Kommissionens konkurrence-myndighed har i dag idømt europæiske lastvognsproducenter en rekordstor bøde på 2,93 milliarder euro (knapt 22 milliarder danske kroner) for ulovligt kartelsamarbejde.

Det er lastvognsproducenterne Volvo/Renault Trucks, Daimler, Iveco og DAF, der skal betale det enorme beløb for illegale prisaftaler igennem 14 år.

MAN deltog også på lige fod med konkurrenterne i kartelsamarbejdet. Men da MAN afslørede kartelsamarbejdet og efterfølgende samarbejde med EU’s konkurrencemyndighed, så slipper den tyske lastvognsproducent for bødestraf, der ville ligge på omkring 1,2 milliarder euro.

Det oplyser Europa Kommissionen i en pressemeddelelse i dag tirsdag.

Alle involverede lastvognsproducenter har erkendt deres deltagelse i det ulovlige priskartel og har accepteret bøderne.

- Vi har i dag sat en markør ved at pålægge rekordbøder for en meget alvorlig overtrædelse, udtaler konkurrencekommissær Margrethe Vestager og fortsætter:

- I alt er der i dag mere en 30 millioner lastbiler på europæiske veje, som står for transporten af tre fjerdedele af landtransporten af gods i Europa og som spiller en væsenligt rolle for europæisk økonomi. Det er ikke acceptabelt, at MAN, Volvo/Renault, Daimler, Iveco og DAF – der tilsammen står for omkring ni ud af 10 producerede lastvogne i Europa – indgik i et kartel i stedet for at konkurrere med hinanden. I 14 år har de ved aftalt spil om priser og om at videresende alle omkostninger ved opfyldelsen af de skærpede miljøkrav til lastvognsmotorer videre til kunderne. Dette er også en klar besked til selskaber om, at kartelaftaler ikke accepteres.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062