23948sdkhjf

Ny trævare-central på havnen i Kiel

SCA og Iggesund Paperboards breder sig i Tyskland.

En ny central til håndtering og distribution af trævarer starter inden længe op i tyske Kiel Ostuferhafen. Dermed er havnen blevet en integreret del af den svenske koncern Svenska Cellulosa Aktiebolagets (SCA) og Iggesund Paperboards logistikkæde.

Terminalen udgøres blandt andet af Warehouse 1 og 2 på hver 10.000 kvadratmeter, det mindre Warehouse 4, Warehouse 8 på 7.000 kvadratmeter og Warehouse 5 på 18.000 kvadratmeter.

Fragtskibe fra SCA i Sundsvall i Sverige har anløbet Ostuferhafen en gang om ugen siden begyndelsen af juli, hvor SCA har læsset 6.000 tons trævarer af ad gangen. Herfra transporteres produkterne til resten af Tyskland såvel som til andre markeder i Centraleuropa. På turen retur til Sverige kan SCA’s fragtskibe transportere typer af gods som stål, køretøjer, entreprenørmaskiner og genbrugsmaterialer.

Administrerende direktør hos Port of Kiel, Dirk Claus:

- Vi har skabt en terminal i Ostuferhafen, der er skræddersyet til kundernes ønsker. Derudover passer Kiels geografiske placering godt ind i SCA’s liner-netværk, lyder det fra Claus.

Der er i alt investeret omkring 186 mio. kr. i Ostuferhafen, der samtidig har skabt 70 nye job.

SCA-centralen åbnes officielt 11. november, oplyses det.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079