23948sdkhjf

FTA: Hold godset i bevægelse

Brexit: Opråb fra britisk speditørforbund.

I forbindelse med de britiske Brexit-forhandlinger om udmeldelse af EU opfordrer speditører i Storbritannien nu til, at man ”holder godset i bevægelse”.

Det fortæller britiske FTA (Freight Transport Association) til luftfragtmediet Aircargonews.

Prioriter transporten!

FTA’s medlemmer opererer flere end 220.000 godskøretøjer – halvdelen af den samlede flåde i hele Storbritannien, står for mere end 90 procent af banegodset og 70 procent af sø- og luftfragten.

Forbundet er derfor bekymret for, at den britiske nedadvendte tommelfinger til EU-samarbejdet kan betyde nye omkostninger, restriktioner og bureaukratiske krav, når der skal finde transporter sted mellem Storbritannien og resten af Europa, hvilket kan give FTA’s medlemmer en ekstra økonomisk byrde og desuden forstyrre kongerigets forsyningskæder.

Derfor opfordrer FTA til, at regeringen prioriterer indsatsen for den internationale transport i forhandlingerne for at minimere yderligere lovgivning og for at holde omkostningerne så lave som muligt for britiske virksomheder.

Det fortæller direktør i FTA, David Wells, til Aircargonews:

- På trods af, at vi politisk er på vej ud af Europa, er det fortsat vores største eksportmarked og leverandøren af en stor del af vores import. Vi kan ikke tillade, at nye bureaukratiske byrder hæmmer eksportens effektive bevægelse mod kunder og importens vej til britiske forbrugere, siger David Wells.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078