23948sdkhjf

DONG vinder stort hollandsk udbud

Skal opføre havvindmølleparkerne Borssele 1 og 2.

Den hollandske økonomiminister har tildelt DONG Energy koncessionen til at opføre de hollandske havvindmølleparker Borssele 1 og 2. DONG Energy vandt koncessionerne med en gennemsnitspris, eksklusive transmissionsomkostninger, på EUR 72,70 pr. MWh i løbet kontraktens første 15 år. Derefter vil havmølleparkerne få markedsprisen.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Vigtig milepæl

Executive vice president og chef for Wind Power i DONG Energy, Samuel Leupold:

- At vinde dette udbud i hård konkurrence med andre tilbudsgivere er endnu et bevis på vores førende markedsposition og vores forretningsmodel, der bygger på innovation, industrialisering og stordrift. Med Borssele 1 og 2 når vi for første gang under 100 euro per MWh i levelized cost of electricity, og dermed når vi også en vigtig branchemilepæl mere end tre år før tid. Det viser, hvilket stort potentiale, havvind har, siger Leupold.

I overensstemmelse med de hollandske udbudsregler vil DONG Energy opføre Borssele 1 og 2 i løbet af fire år med ét års fleksibilitet. Med en kapacitet på to gange 350 MW vil havmølleparkerne være i stand til at levere CO2-fri strøm svarende til cirka én million hollandske husstandes årlige elforbrug.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078