23948sdkhjf

DB designer fremtidens logistiksystemer

Muligheder i digitalisering.

For DB Schenker er det vigtigt at være på forkant med fremtidens digitale innovation. Derfor har det store tyske transport- og logistikselskab indgået samarbejde med det tyske forskningsinstitut Frauenhofer Institute for Material Flow and Logistics (IML) om dannelsen af DB Schenker Enterprise Lab, der gennem forskning skal finde morgendagens digitale logistikløsninger.

Det oplyser DB Schenker i en skriftlig meddelelse.

Muligheder i digitalisering

I Enterprise Lab undersøger forskere fra DB Schenker, The Fraunhofer IML og TU Dortmund University de potentialer, som digital innovation tilbyder. Det gør de blandt andet ved hjælp af prototyper og 3D printere.

Henrik Dam Larsen, managing director i DB Schenker Danmark:

- Hos DB Schenker forstår vi vigtigheden ved digitalisering og de muligheder, som det giver. Derfor har vi DB Schenker Enterprise Lab, hvor eksperter i fælleskab arbejder på at finde innovative løsninger, så vi kan være med til at sætte dagsordenen inden for fremtidens logistik. Målet er at designe fremtidens logistiksystem. Vores forskning er rettet mod blandt andet udvikling af digitale forretningsmodeller og optimering af lagerstyringsprocessor gennem ny software, siger Henrik Dam Larsen.

Hurtigere processer

Eksempelvis har DB Schenker udviklet et softwareværktøj, som kan beregne, hvordan en lastbil pakkes mest optimalt, så færrest mulige lastbiler skal i brug, siger Dam Larsen:

- Hvor det tidligere tog lang tid at beregne, får vi nu svaret med et tryk på en knap. Afsenderne har samtidig mulighed for at lave individuelle tilpasninger til lige præcis deres transporter. Det er smart – sådan nogle innovative løsninger skal vi have mange flere af.

Samarbejdet i Enterprise Lab gør samtidig, at DB Schenkers digitalisering af logistikprocesser bliver hurtigere.

- Det gør de, fordi vi har samlet eksperter fra forskellige felter, der med hver deres perspektiv kan bidrage til at udvikle nye digitale teknologier og forretningsmodeller, slutter Henrik Dam Larsen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094