23948sdkhjf

Volvo-konkurrence ruller igen

Spar på brændstof : Penge i kassen.

I disse måneder vil man kunne se 5 flotte Volvo FH lastvogne køre rundt på vejene som led i Volvo Trucks’ brændstofkonkurrence for chauffører Drivers’ Fuel Challenge.

Disse 5 erstatter lastbiler i normal drift i en uge ad gangen, hvor chaufføren så, med løbende rådgivning fra den lokale Fuel Advisor, skal forbedre sin kørsel mest muligt, så den bliver mere brændstoføkonomisk.

Indtil videre fortsætter de positive takter fra konkurrencen i 2014. Volvo lånebilerne har vundet over 90 procent af dysterne mod chaufførernes egne biler og i gennemsnit kører de hele 300 meter længere på literen.

Kørslen måles ved hjælp af flådestyringssystemet Dynafleet på de fire parametre i Volvos brændstofrådgivning Fuel Advice: fremsynethed og bremsning, motor- og gearudnyttelse, tilpasning af hastigheden og stilstand. Chaufføren kan løbende følge sin egen score i realtid ved hjælp af Dynafleet app’en. Desuden tages øvrige parametre såsom forbedring i kørte kilometer på literen og den originale lastvogns alder med i udregningen af den endelige score pr. chauffør.

De 10 bedste chauffører går videre til den danske finale, som afholdes sidst i august på Ring Djursland, der er en af de få kuperede baner i Europa. Her møder de den danske vinder fra 2014 Jørgen Aalbæk Hansen, der har fået et wildcard til årets konkurrence. På grund af sin deltagelse i sidste verdensfinale, kan han dog ikke gå videre til årets verdensfinale i Gøteborg til september, hvor chauffører fra hele verden mødes i dysten om at blive verdens mest brændstoføkonomiske chauffør.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067