23948sdkhjf

Mindre transportvirksomheder i fokus

Europa-Parlamentet ser nærmere på rammevilkår.

Det europæiske parlaments transportudvalg (TRAN) sætter netop nu fokus på vilkårene for de små transportvirksomheder. Udvalget har taget initiativ til en rapport, som skal fremtidssikre små virksomheders rammevilkår.

Ordføreren bag arbejdet begrunder arbejdet med, at de mindre transportvirksomheder er en essentiel del af det europæiske transportmarked. Blandt andet fordi der er en betydelig kilde til jobs. I sin indledende tale begrundede den franske ordfører, Dominque Riquet, rapportens relevans med, at der i fremtiden blandt andet vil blive stillet større miljøkrav til transportsektoren – ligesom deleøkonomien vil åbne nye muligheder for små virksomheder.

- Arbejdet er set med ITD’s øjne vigtigt at følge, da man ser på, hvordan EU kan skabe incitamenter til at styrke udviklingen af mindre transportvirksomheder i Europa i konkurrencen med de store spillere i markedet, siger Karen Roiy, europapolitisk chef i ITD.

Ifølge Karen Roiy kan stigende krav og ufleksibel lovgivning blive en hindring for de muligheder, fremtiden byder for små virksomheder. Ikke mindst mulighederne i deleøkonomien.

Ifølge TRAN-udvalget er små virksomheder ofte mere følsomme end store, da de ikke har samme økonomiske formåen. Samtlige grupper i udvalget er positive over for arbejdet om at se på de rammevilkår, som presser de små virksomheder. Rapporten kan ses som et første udkast, og arbejdet går nu i gang med at finde frem til et kompromis, som alle kan blive enige om.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125