23948sdkhjf

Nordhavntunnel tættere på

VVM-redegørelse er klar.

Arbejdet med at undersøge og forberede en kommende tunnel til Nordhavnskvarteret på Østerbro i København tager nu et afgørende skridt.

VVM-rapporten indeholder blandt andet en grundig gennemgang af konsekvenserne for trafikken, havnen, naturen og miljøet i forbindelse med en tunnel.

Samtidig åbnes for høringsperioden, der løber fra tirsdag den 7. juni til mandag den 29. august.

En Nordhavnstunnel skal skabe en bedre og mere direkte adgang til byudviklingsområderne i ydre og indre Nordhavn. Den vil også forbedre tilgængeligheden for den tunge trafik til havneaktiviteterne i området.

VVM-rapporten fremlægger blandt andet en række løsningsmuligheder for selve tunnelen, dens placering, og hvor den kan forbindes til vejnettet i Nordhavn.

Klar til dialog

Strategisk chef i Vejdirektoratet, Ole Kirk, er tilfreds med at kunne præsentere miljøundersøgelsen, så folk nu får mulighed for at se og drøfte, hvordan en kommende tunnel kan passe ind i Østerbro.

-Nordhavnstunnelen vil være et markant byggeri og styrke adgangen til og fra Nordhavn. Den vil kunne løfte hele området, hvor den tunge trafik ledes uden om Østerbro og giver en smidigere adgang til til havneaktiviteterne i området. Samtidig vil tunnelen kunne bidrage til udviklingen af Nordhavnskvarteret som ny bydel i København, siger Ole Kirk.

-Man skal imidlertid være opmærksom på, at et så stort byggeri også vil medføre nogle gener i området i en årrække. Vi fremlægger nu en grundig VVM-undersøgelse, og jeg håber, at folk vil benytte lejligheden til at deltage i den kommende dialog med os. Tilsammen skal det sikre det bedst mulige afsæt for vores videre arbejde med tunnelen, siger han.

Vejdirektoratet står for VVM-undersøgelsen, som udføres i tæt samarbejde med Københavns Kommune og By & Havn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094