23948sdkhjf

Industriproduktionen gik frem i april

Danmarks Statistik: Industriens produktion og omsætning april 2016.

Den samlede industriproduktion steg med 0,8 pct. fra marts til april. De positive takter ses ligeledes i omsætningen for både hjemme- og eksportmarkedet, der steg med hhv. 1,5 pct. og 2,1 pct. set i forhold til marts måned.

Samlet set går industriproduktionen frem med 1,9 pct. i perioden februar til april set i forhold til den foregående tre-månedersperiode. Tallene er korrigeret for normale sæsonudsving og prisudvikling. I ikke-sæsonkorrigerede tal var industriproduktionen i april 2016 3,0 pct. højere end i april 2015 og 8,9 pct. højere end i april 2014.

Tekstil og transportmidler

Industriproduktionen steg i april i 8 ud af 12 branchegrupper, hvor de største stigninger ses i tekstil- og læderindustri med 13,8 pct. og i transportmiddelindustri med 12,6 pct.

Disse branchegrupper er dog meget små og vægter med hhv. 1,4 pct. og 1,9 pct. i det samlede indeks. Den største branchegruppe føde-, drikke- og tobaksindustri kom ligeledes positivt ud af april med en stigning på 5,6 pct. Omvendt ses der fald i produktionen hos kemisk industri og olieraffinaderier mv. på 5,5 pct. samt hos elektronikindustri på 5,3 pct.

Omsætningsfremgang i april

Industriens omsætning ved salg af egne varer og tjenester, målt i løbende priser og korrigeret for normale sæsonudsving, var i april 1,9 pct. højere end i marts. Industriens samlede eksportomsætning stiger generelt i april, men for sektoren fremstilling af varige forbrugsgoder ses et fald på 4 pct. Denne sektor vægter dog kun med 3,7 pct. i det samlede indeks.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078