23948sdkhjf

Kampagne fortsætter

Trafiksikkerhed på Teknisk Museum.

Knap 300 børn og deres forældre trodsede varmen og blev lidt klogere på trafiksikkerheden omkring lastbiler, da de søndag deltog i Teknisk Museums Fars dag arrangement.

Danmarks største trafiksikkerhedskampagne, Trafiksikkerhed i Øjenhøjde, underviste børnene ved tre store lastbiler og efter at have besvaret trafikspørgsmål fik børnene diplomer, trafikveste, reflekser og godter. Flere af børnene var også heldige at vinde gode præmier i dagens lodtrækninger. Kampagnen henvender sig til børn op til 12 år og opfordrer børnene og deres forældre til at holde sig væk fra lastbilers kritiske zone ved højresving.

Som udgangspunkt er det chaufførens ansvar at undgå højresvingsulykker, men opgaven med at orientere sig efter cyklister både gennem ruderne og i op til 4 spejle, og på samme tid, at være opmærksom på den øvrige trafik og på at ma¬nøvrere lastbilen, er en vanskelig opgave, som muligvis ligger på grænsen af, hvor mange ting selv den bedste lastbilchauffør kan overskue på én gang”. Mere end 80 % af de fatale ulykker sker omkring lastbilens front eller højre side af førerhuset*. Cyklisten bliver typisk kørt over af højre forhjul. Derfor er det som cyklist og fodgænger vigtigt at være bevidst om risikoen og holde sig udenfor den kritiske zone.

Næste gang Trafiksikkerhed i Øjenhøjde deltager ved et arrangement er på den årlige Falck-dag på Egeskov Slot på Fyn den 6. august.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063