23948sdkhjf

Køge får ’kortere’ til København

Nye ramper klar i 2018.

Tilslutningsanlæg Vemmedrup på Vestmotorvejen ved Køge skal have to nye østvendte ramper i retning mod København.

Det er Vejdirektoratet og Køge Kommune, der sammen betaler for, at rampeanlægget kan blive udvidet med de to nye ramper. Rampeanlægget har i forvejen to vestvendte ramper i retning mod Ringsted.

De to ekstra ramper vil sikre Køge Kommune endnu en genvej til motorvejen mod København og samtidig spare byerne Lille Skensved, Lellinge og Ejby for en del gennemkørende trafik, siger Flemming Christensen, der er borgmester i Køge Kommune.

-Vi har satset massivt på en bedre infrastruktur i Køge Kommune, og ramperne ved Vemmedrup bliver en stor gevinst for borgerne og de erhvervsdrivende i området. Sidste år fik vi fire nye motorvejsramper i den nordlige del af Køge, der giver en smutvej til København. Når ramperne ved Vemmedrup er klar om et par år, vil det være nemt at komme på motorvejen mod København fra den vestlige del af kommunen. Jeg er sikker på, at de nye ramper kan være med til at trække nye familier og virksomheder til området, siger Flemming Christensen.

Åbning i 2018

Ramperne kommer til at koste ca. 36 mio. kr., som deles ligeligt mellem Staten og Køge Kommune. Projektet er en del af Trafikaftalen fra 2014 og udføres af Vejdirektoratet.

-Vi ved, at ramperne har været et stort ønske i Køge i flere år, så vi er glade for, at der er faldet en aftale på plads mellem stat og kommune. Vi er i fuld gang med de sidste detaljer på projektet, så vi kan sætte gang i gravemaskinerne i foråret 2017 og være klar med nye ramper i 2018, siger Robin Højen Madsen, der er projektleder i Vejdirektoratet.

Bilister i området vil dog allerede dette efterår kunne se de første tegn på, at ramperne er på vej. Banedanmark udfører en del af det forberedende arbejde til den ene rampe, der er placeret mellem motorvejen og den kommende København-Ringsted Bane.

Når de nye ramper står færdige bliver de tilsluttet Ejbyvej. Tilslutningsrampen bliver reguleret af et nyt T-kryds med vigepligt. Frakørselsrampen bliver koblet til det eksisterende kryds på Ejbyvej og reguleret med lyssignal af hensyn til lastbiltrafikken, som kræver mere plads i krydset, når der svinges til højre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062