23948sdkhjf

Europa blev lyset i luftfragt-mørket

Kun Europa og Mellmøsten formåede vækst i marts.

Den globale luftfartsorganisation IATA oplyser, at den globale efterspørgsel efter luftfragtydelser i marts faldt med to procent målt i FTK (fragt-ton-kilometer) - ét ton gods fragtet én kilometer.

Faldet afspejler både den afdæmpede vækst i verdenshandlen, men også det faktum at begyndelsen af 2015 var præget af massive stigninger i verdens luftfragt – blandt andet som resultat af de massive havnestrejker langs den amerikanske vestkyst, hvilket alt andet lige betyder, at tallene for marts i år dermed har svære sammenligningsvilkår.

Europa lyste op

Fire ud af de seks regioner, IATA ynder at dele verden op i, noterede tilbagegang i efterspørgslen på luftfragt i marts.

Værst gik det for luftfragtselskaberne i Latinamerika, der noterede fald i efterspørgslen på 5,9 procent. Set fra et verdensomspændende perspektiv var det dog Asien-Stillehavsområdet, der med en global markedsandel på næsten 39 procent og en tilbagegang på 5,2 procent blev den region, der samlet bidrog mest til den globale nedgang.

Luftfartsselskaberne i Afrika og Nordamerika meldte i marts om fald i efterspørgslen på henholdsvis 3,1 og 1,8 procent.

Luftfragtselskaberne i den mellemøstlige region har igennem mange måneder været garant for stor vækst i efterspørgslen, og marts var ingen undtagelse. Mængden af luftfragt steg således med 2,4 procent i regionen, hvilket dog set i lyset af de sædvanlige tocifrede vækstrater må betegnes som en begrænset vækst.

Dermed blev det de europæiske luftfragtselskaber, der i marts fik mest at juble over. For på trods af en beskeden vækst på 1,3 procent var der dog tale om fremgang. Kapaciteten steg med hele 7,9 procent.

Tony Tyler, generaldirektør og administrerende direktør hos IATA:

- Det tegner til at blive endnu et vanskeligt år for luftfragt. Kombinationen af hård konkurrence, kapacitetsudvidelser og stagnerende efterspørgsel gør det til et meget svært miljø at generere overskud, lyder det fra Tyler, der om kort tid afløses på sin post af franskmanden Alexandre de Juniac.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063