23948sdkhjf

Tættere på amerikansk pilotstrejke

2.000 piloter har stemt.

I seneste udgave af Danmarks Transport-Tidende kunne man læse, at 2.000 nordamerikanske piloter, der alle er tilknyttet de fem flyselskaber, der flyver fragtfly for tyske DHL i Nordamerika, skulle stemme om, hvorvidt de vil bemyndige fagforeningen Teamsters til at kunne varsle strejke.

Nu har stort set alle piloter hos Atlas Air, Southern Air, Polar Air, ABX og Kalitta i løbet af april og maj afgivet deres stemme via anonyme afstemninger, og resultatet er, at hele 99 procent har vendt tommelfingeren opad til forslaget om at bemyndige fagforeningen til at kunne varsle en strejke, hvis der ikke opnås enighed i forhandlingerne.

Det erfarer luftfragtmediet Aircargonews.

Uden fortilfælde

Ifølge Aircargonews betyder afstemningen ikke, at der nødvendigvis vil finde strejker sted, men at resultatet derimod er et våben, der kan tages i brug i forhandlingerne mellem Teamsters og de fem flyselskaber.

- Det her er i sandhed en situation uden fortilfælde, hvor piloter fra fem forskellige flyselskaber står sammen om at sende et budskab om, at vi nægter at blive behandlet ringere end standarden i branchen. Ved at stemme for en strejkevarsel fortæller vi vores respektive selskaber – og DHL – at de bliver nødt til at lytte til piloterne, der holder dem flyvende og hjælper dem med at opbygge deres millioner i overskud, siger Atlas-piloten Mike Griffith med Aircargonews som kilde.

Ifølge Atlas Air Worldwide Holdings, der ejer eller har aktieandele i Atlas, Southern og Polar, har Teamsters ingen ret til at strejke:

- Afstemningen om at bemyndige fagforeningen til at varsle strejke er endnu en almindeligt anvendt taktik fra fagforeningens side i forsøget på at udnytte sin forhandlingsposition med Atlas for en ny kollektiv overenskomst, lyder det ifølge luftfragtmediet fra Atlas.

Striden mellem piloterne og flyselskaberne handler om grundlæggende arbejdsforhold. Ifølge Teamsters kan piloterne i selskaberne risikere at være på vagt i op til 28 timer ad gangen uden mulighed for hvile. Derudover betales piloter under DHL-kontrakt betragteligt mindre og arbejder i mange flere timer ad gangen end piloter, der flyver for UPS og FedEx, ifølge en undersøgelse foretaget af Teamsters.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078