23948sdkhjf

Fredericia Shipping klar til gratis containervejning

IMO-krav: Gratis vejning af containere på Fredericia Havn.

Pr. 1. juli skal pakkede containere vejes før lastning på skibe. FN’s internationale søfarts-organisation, IMO, har bl.a. indført reglen for at optimere skibenes sikkerhed, idet en nøjagtig vægtangivelse pr. container øger skibenes stabilitet.

Fredericia Havn er Region Syddanmarks største containerhavn, og her har Fredericia Shipping, der står for havnens containerhåndtering, besluttet at verificere de enkelte containers vægt uden beregning for havnens kunder.

- Vi har valgt en løsning, der ikke betyder øgede omkostninger for kunderne samtidig med, at vi opretholder en effektiv containerhåndtering. Vi monterer vejeudstyr på vores reachstackere, der via containeråget vejer den enkelte container, når den ankommer til terminalen, og inden vi laster containeren om bord på skibet, siger Klaus G. Andersen, Direktør hos Fredericia Shipping.

Indkøring

Fra d. 1. juli og ét år frem er der tale om en indkøringsperiode for de nye regler, og det forventes, at der kommer tilrettede retningslinjer pr. 1. juli 2017. I indkøringsperioden accepteres en afvigelse på +/- 1.000 kg.

Antallet af containere håndteret på Fredericia Havn har været stærkt stigende igennem en årrække, dog med et mindre fald i 2015 som følge af den generelle internationale afmatning på containermarkedet. Men ADP A/S, der ejer og driver Fredericia Havn, har en klar forventning om, at havnen også fremover vil være en betydelig spiller på containermarkedet.

- Containere er et fokusområde for ADP, og vi investerede i 2015 i endnu en kran til container-håndtering, udtaler Salgschef Ole Haugsted Jørgensen, ADP A/S.

- Vi optimerer løbende vores havnearealer, og netop nu har vi ekstra fokus på container-terminalen, så denne får en endnu bedre infrastruktur. En effektiv containerhåndtering er et vigtigt parameter for vores havnedrift, og derfor hilser vi Fredericia Shippings beslutning om gratis vejning af containere velkommen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.641