23948sdkhjf

Hjælp til AEO-certificering

Danske Speditører tilbyder hjælp til at blive AEO-certificeret.

Efter at EU-toldkodeksen trådte i kraft 1. maj 2016 er det mere attraktivt og relevant end nogensinde for danske virksomheder at blive certificeret som Autoriseret Økonomisk Operatør (AEO).

Derfor har Danske Speditører nu udviklet et rådgivningsprodukt, som fra 1. juni 2016 tilbydes foreningens medlemsvirksomheder.

For at ruste medlemsvirksomhederne bedst muligt til den nye virkelighed efter indførelsen af EU-toldkodeksen har Danske Speditører indgået en partnerskabsaftale med firmaet minsparringspartner.dk om hjælp til certificeringsopgaven.

- Alle medlemsvirksomheder kan få én times gratis rådgivning om vejene til at blive certificeret, og derudover tilbydes medlemsvirksomhederne efterfølgende en væsentlig rabat på rådgivning, hvis de ønsker hjælp til certificeringsprocessen. Det vil jeg opfordre vores medlemsvirksomheder til at tage imod, fordi der i fremtiden bliver tale om langt større fordele ved at være AEO-certificeret. Nogle har formuleret det sådan, at der bliver tale om langt større ulemper end hidtil ved ikke at være det, siger Uddannelseschef Jakob Størling fra Danske Speditører.

Som SKAT oplyser mere om her, kan man som AEO-certificeret virksomhed få en række fordele, når varerne indføres i eller forlader Unionens toldområde. Virksomheder, der har AEO-status, kan udnytte forenklede toldbestemmelser og/eller kan udnytte sikkerheds- og sikringsrelaterede lettelser. Det drejer sig om blandt andet:

- Nedsættelse eller fritagelse for sikkerhedsstillelse for en eksisterende toldskyld under ordningen Samlet sikkerhedsstillelse

- Bevilling til centraliseret toldbehandling

- Dispensation fra forpligtelse til at frembyde varer ved bevilling til indskrivning i klarerens regnskaber.

I den anden ende af det nye tilbud til medlemsvirksomheder under Danske Speditører finder vi Bent Friis, der har mere end 40 års erfaring fra speditions- og transportbranchen. Udover en lang brancheerfaring har Bent Friis også praktisk erfaring med certificeringsopgaver.

- Derfor er jeg sikker på, at Bent Friis og minsparringspartner.dk er det helt rigtige valg af partner til at hjælpe speditionsvirksomheder igennem junglen af papirarbejde, der er et nødvendigt onde i forbindelse med forberedelserne til at få den eftertragtede AEO-certificering. Med Bent Friis ved hånden er der rigtig god hjælp at hente med hensyn til ansøgninger, selvevalueringsskemaer og opfyldelse af kravene om dokumentation, siger Jakob Størling.

Jakob Størling gør også opmærksom på, at det for alle typer af virksomheder vil blive nødvendigt at dokumentere relevante toldkompetence i form af f.eks. den Tolddiplomuddannelse, som Danske Speditører og SKAT har udviklet i fællesskab.

Læs mere om det nye tilbud om AEO-rådgivning fra Danske Speditører her.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.161