23948sdkhjf

Offshore styrker udkanten

Danske skatteregler er ugunstige.

Søfolk i den maritime offshores-sektor bor over hele Danmark – og faktisk bor rigtig mange af dem i de områder, som af SKAT defineres som ”yderkommuner”.

Det, at maritim offshore bidrager med aktivitet i hele Danmark, er endnu en god grund til at ligestille sektoren skattemæssigt med konkurrenterne, mener Danmarks Rederiforening.

Danmarks Rederiforening har indsamlet tal for bopælen af over 90 procent af de danske søfolk i rederier indenfor den martime offshore, som servicerer både havvind, olie- og gasindvinding. Den nye analyse giver et klart billede af, at rigtig mange søfolk bor i de dele af landet, som ofte er udfordrede i forhold til økonomisk aktivitet.

Det er et tydeligt eksempel på, at søfarten bidrager på tværs af landet, og det er ganske logisk ifølge Thorsten Jalk, adm. direktør i rederiet DBB Jack-Up.

-Når du kun pendler til skibet en gang om måneden, så betyder det mindre, om du bor en halv eller to en halv time fra, hvor arbejdsdagen skal starte. Derfor har vi også ansatte fra Neksø, Sæby, Marstal og mange andre steder med maritime miljøer, og det betyder mindre, at vores rederi har hovedkontor i Horsens,  fortæller han om, hvorfor søfolkene bor så spredt.

I hans øjne er det en nødvendighed, at den maritime offshore-sektor kan trække på søfolk fra hele landet. For selv om Danmark og danske søfolk stadig har nogle særlige kompetencer, når det kommer til offshore-området indenfor eksempelvis havvind, så er det ikke givet, at den også er der i morgen.

-Maritim offshore er i dag så specialiseret, at vi har brug for højt kvalificerede medarbejdere på skibene. Derfor har vi brug for at rekruttere søfolk fra hele Danmark til at løse opgaverne, og det er afgørende, at vi holder fast i netop den spidskompetence, som offshore-området er for Danmark, siger Thorsten Jalk.

Danmarks Rederiforening peger i den forbindelse til et særligt forhold, som giver udfordringer for netop den del af søfarten. Det er nemlig sådan, at de skattemæssige vilkår for dele af den maritime offshore-sektor ikke står mål med rammerne i vores nabolande. Det stiller danske rederier i en svær situation og vil på sigt udhule den beskæftigelse, som ellers kommer hele landet til gode.

-Jeg er enig i, at vi kan noget særligt på offshore i Danmark. Men vi må også forholde os til, at andre landes rammer på det her felt er markant bedre end de danske. Hvis man vil fastholde, at den maritime offshore bidrager til aktivitet i hele landet, så skal der kigges på de skattemæssige rammer. Det kan oplagt gøres i regi af det nye vækstteam, hvor man bør tænke i dette centrale rammevilkår, mener Jakob Ullegård, direktør i Danmarks Rederiforening.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095