23948sdkhjf

Nærskibs-trafikken skal styrkes

Short Sea Promotion Center Denmark genopstår.

Short Sea Promotion Center Denmark genopstår som et samlingspunkt for alle de aktører, der ønsker at nærskibsfart og multimodal transport gøres mere attraktivt.

Det blev onsdag besluttet på et møde i Danmarks Rederiforening, hvor en række maritimt relaterede brancheorganisationer og myndigheder delto

Short Sea Promotion Center Denmark er ikke nogen ny opfindelse, men derimod en institution med mange år på bagen. Opgaven har alle årene været at sætte fokus på nærskibsfartens muligheder, som en integreret del af transportsystemet.

I gennem de senere år har den imidlertid levet en hengemt tilværelse, men nu er tiden kommet til på ny at få sat centret på søkortet.

-Jeg er rigtig glad for den brede opbakning i det maritime erhverv og blandt myndighederne til at få sat skub i diskussionen om modalskift. Vi vil sætte fokus på de eksisterende barrierer, og især på hvad der skal til, for at transportkøberne finder det attraktivt at vælge den kombinerede transport ad både søvej og landevej, siger transportpolitisk chef Peter Olsen fra Danmarks Rederiforening.

 I første omgang bliver rollen for Short Sea Promotion Center Denmark at facilitere transportpolitiske diskussioner om et modalskift. Der bliver altså lagt mere tryk på det politiske arbejde, frem for ”promotion”-delen.  Det er dog målet på sigt, at centret også kan danne rammen for forskellige udviklingsprojekter mv., der understøtter transport ad søvejen.

Vanetænkning udfordres

I modsætning til eksempelvis Belgien og Norge modtager det danske center ikke bevillinger fra det offentlige. Derfor beror aktiviteterne på de kræfter, man fra organisationer, virksomheder og myndigheder lægger i det fælles arbejde.  

-Nu har vi taget første vigtige skridt, hvor alle har givet håndslag på, at vi har et fælles mål om mere søtransport på kortere distancer. Udfordringen er så at få igangsat konkrete initiativer, der kan rykke på balancen mellem sø- og landtransport. Tag nu bare de omfattende rapporteringer og tunge processer, som transportkunderne oplever. Det er konkrete barrierer, hvor vi skal udfordre vanetænkningen på tværs af alle aktørerne, siger Managing Director Henrik Otto Jensen fra Niels Winther Shipping, der samtidig er næstformand i Danmarks Skibsmæglerforening. 

På dagens møde deltog repræsentanter fra Danmarks Skibsmæglerforening, Danske Havne, DI Transport, Danske Havnevirksomheder, Danske Speditører, Danske Maritime samt Søfartsstyrelsen. Transportministeriet måtte melde fra på dagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079