23948sdkhjf

Ny generaldirektør hos IATA

Topchef med politisk erfaring.

Bestyrelsen hos IATA – International Air Transport Association – har enstemmigt vedtaget at anbefale Alexandre de Juniac som Tony Tylers efterfølger til posten som generaldirektør og administrerende direktør hos den store globale luftfartsorganisation.

Politik og luftfart

de Juniacs meritter er især interessante, fordi franskmanden både har erfaring fra den private luftfartsbranche og international politik.

Senest kommer Alexandre de Juniac fra stillingen som administrerende direktør for Air France-KLM, hvor han har været siden 2013, og inden da fra Air France, hvor han var topchef fra 2011-2013.

Derudover har Alexandre de Juniac også haft en politisk karriere. Herunder i det franske statsråd i årene 1988-1993, assisterende stabschef i Nicolas Sarkozys kabinet 1993-1995 og som stabschef under Christine Lagarde i ministeriet for økonomi, erhverv og beskæftigelse 2009-2011.

Kompetent efterfølger

Bestyrelsesformand i IATA, Andrés Conesa, siger i en skriftlig meddelelse, at organisationen glæder sig over at anbefale Alexandre de Juniac til posten som Tony Tylers efterfølger:

- Under Tony Tylers lederskab har IATA vokset sig stærkere. Dette er opnået ved at opbygge partnerskaber på tværs af industrien og med regeringer og ved at øge forskelligheden af forretningsmodeller igennem IATA-medlemskaberne, der er øget til 264 luftfartsselskaber. Alexandres brede erfaring inden for luftfart og ledelse gør ham til den ideelle kandidat til at føre vores organisation til endnu større højder, lyder det fra Andrés Conesa.

Nuværende generalsekretær Tony Tyler føler sig ligeledes fortrøstningsfuld over at give stafetten videre til den erfarne franskmand:

- Alexandre vil være en fremragende leder for IATA. Han kender branchen godt og bibringer værdifuld erfaring fra både politik og erhverv. Jeg er sikker på, at han vil fastholde IATA tæt på medlemmerne og være fuldt fokuseret på at tilføre den værdi, medlemmerne forventer af deres organisation. Jeg kan ikke komme i tanke om en bedre person til at lede IATA-holdet, og jeg ser frem til at overlevere stillingen om et par måneder, lyder det fra den afgående topchef.

Hovedpersonen selv er spændt på at tiltræde stillingen som generaldirektør for IATA, som han efter bestyrelsens anbefaling er stort set sikker på at få.

- Jeg er beæret over branchekollegaernes tillid og bevidst om det tunge ansvar, man bærer som administrerende direktør og generaldirektør. Tony Tyler har gjort et godt stykke arbejde ved roret for IATA, og jeg er spændt på at efterfølge ham, siger Alexandre de Juniac i meddelelsen.

Beslutningen om de Juniacs tiltrædelse sker først formelt ved IATA’s generalforsamling 1.-3. juni.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078