23948sdkhjf

Bred enighed om transportområdet

Fælles håndhævelse af lovgivningen.

c

EU-Kommissionen har netop afholdt deres årlige konference omkring vejtransport, og konklusionen på konferencen er, at sektoren ønsker bedre håndhævelse af den eksisterende lovgivning i stedet for ny lovgivning. V

ITD, der var til stede på konferencen, glæder sig over tilslutningen til fælles europæisk håndhævelse.

Uklare regler

Transportkommissær Violeta Bulc slog tonen an fra start, da hun understregede, at de eksisterende regler på mange områder er uklare, og at der derfor er behov for en præcisering af de eksisterende regler på transportområdet.

- Den europæiske vejtransport fortjener en bedre håndhævelse af de regler som eksisterer, sagde Violetta Bulc blandt andet og påpegede, at der var behov for, at de europæiske medlemsstater benytter eksisterende teknologiske værktøjer til at kontrollere vejgodstransportsektoren, da dette vil give en bedre og mere retfærdig kontrol.

I sin tale var Bulc meget klar i mælet om hvorfor Kommissionen mener, at er behov for bedre håndhævelse:

- Alt vi gør, gør vi for mennesker, ikke køretøjer, sagde Violetta Bulc.

I sin tale berørte kommissæren også behovet for fælleseuropæiske regler, så det indre marked styrkes samt at sektoren gjorde mere brug af digitale løsninger.

Støtte fra parlamentet

Kommissærens udtalelser blev støttet af formanden for parlamentets transportkomité Michael Cramer, som helt og holdent støttede Violetta Bulcs budskab om, at der var behov for at eksisterende regler blev håndhævet bedre, og ens over hele Unionen.

Cramer indtog samme overordnede position som kommissæren om, at lovgivningen skal tilgodese mennesker, og ikke køretøjer eller virksomheder. Han henviste bl.a. til komitéens arbejde i forhold til særligt de sociale forhold inden for vejtransport, og her fremhævede han den netop udkomne rapport omkring social dumping i Den Europæiske Union. Rapporten peger ifølge Michael Cramer på, at der på nogle områder er problemer, men at man skal undgå at straffe en hel branche for de overtrædelser, som er begået af nogle få.

Enighed blandt sektorens repræsentanter

Der var bred enighed blandt de fagforeninger og arbejdsgivere, der var tilstede, om, at der er behov for bedre håndhævelse af de eksisterende regler i hele Europa.

ITD, der deltog i konferencen, glæder sig over, at fokus lå på fælles europæisk ensartet håndhævelse af reglerne.

- Vi har påberåbt behovet for fælles europæiske regler og ens håndhævelse af reglerne gennem mange år. Det er derfor glædeligt at se, at Kommissionen og Parlamentet har valgt at gå samme vej, siger Karen Roiy, europapolitisk chef i ITD.

Konferencen blev afsluttet af den paneldebat som diskuterede grønnere vejtransport, køre- og hviletidsproblematik og transportsektorens effektivitet. Panelet bestod af repræsentanter fra arbejdsgivere, arbejdstagere, miljøorganisationer og brancheforeninger, herunder IRU som ITD er medlem af.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063