23948sdkhjf

Beskæftigelsen på vej op

Kraftig stigning sluttede 2015.

Fra tredje til fjerde kvartal 2015 er beskæftigelsen steget kraftigt med 28.000 personer.

Korrigeret for sæsonudsving var der således i fjerde kvartal 2.702.000 beskæftigede i alderen 15-64 år, hvilket svarer til 73,8 pct. af befolkningen i denne aldersgruppe. Det viser den nyeste opgørelse fra Danmarks Statisik.

Ledigheden er forblevet uændret mellem tredje og fjerde kvartal. Hermed er arbejdsstyrken ligesom beskæftigelsen steget med 28.000 i sæsonkorrigerede tal mellem tredje og fjerde kvartal 2015.

Fra ledighed til beskæftigelse

Danmarks Statistik har i samarbejde med Eurostat udviklet en ny metode til at opgøre de bruttobevægelser, der ifølge arbejdskraftundersøgelsen finder sted over en periode på et år. Denne opgørelse viser, at der er væsentlig flere ledige, som er blevet beskæftiget, end der er beskæftigede, der er blevet ledige fra fjerde kvartal 2014 til fjerde kvartal 2015.

Dette har foranlediget den årlige stigning i beskæftigelsen. Samtidig viser opgørelsen en endnu større bevægelse af personer uden for arbejdsstyrken og ind i beskæftigelse, men bevægelsen har været nogenlunde lige så stor den anden vej.

Øget beskæftigelse hos mændene og de yngre

Fra fjerde kvartal 2014 til 2015 er beskæftigelsesfrekvensen steget med 0,9 procentpoint, mens ledighedsprocenten er faldet med 0,6 procentpoint for mændenes vedkommende. Til forskel herfra er der for kvindernes vedkommende stort set ingen ændringer i hverken beskæftigelsesfrekvens eller i ledighedsprocent.

For de fleste aldersgrupper er beskæftigelsesfrekvensen steget samtidig med, at ledighedsprocenten er faldet. Eneste undtagelse er de 45-54-årige, hvor beskæftigelsesfrekvensen er faldet, mens ledighedsprocenten er steget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063