Søfolk går til Højesteret
Bestyrelsen i Søfartens Ledere har besluttet at anke Østre Landsrets afgørelse i DIS-sagen mod Staten til landets højeste retsinstans.
Østre Landsret frifandt den 12. januar 2016 Skatteministeriet (som repræsentant for den danske stat) i en sag, hvor Søfartens Ledere havde stævnet Staten med krav om erstatning for de gennerelle skattelettelser i Danmark, der ikke siden 2010 er kommet søfarende i DIS til gode.
Med afgørelsen fastslår Østre Landsret, at Staten ikke har pligt til at sikre, at den skat, som tilgår rederierne som statsstøtte, hele tiden dokumenterbart skal svare til den skat, som ville blive afregnet, hvis DIS ikke var skattefritaget.
Denne dom anker Søfartens Ledere i dag til Højesteret.
En sag af stor betydning
- Bestyrelsen i Søfartens Ledere mener, at sagen har så stor betydning for både vores medlemmer, for erhvervet og for tilliden til DIS-systemet, at det ville være forkert ikke at lade landets højeste domstol vurdere landsrettens afgørelse, siger Fritz Ganzhorn, direktør i Søfartens Ledere.
En anke af Østre Landsrets afgørelse er desuden en forudsætning for, at sagen mod Staten kan samles med hovedsagen mod DFDS, og for at Søfartens Lederes medlemmer kan få lejlighed til at drøfte sagens videre forløb på foreningens generalforsamling den 10. marts.
Sagen mod Staten er en såkaldt adcitationssag til hovedsagen i DIS-skattesags-komplekset, der er anlagt mod rederiet DFDS. DFDS var stævnet med krav om at regulere nettolønnen for deres søfarende i DIS således, at de også fik del i de skattelettelser Folketinget har gennemført for alle andre danske skatteborgere siden 2010.
Østre Landsret frikendte DFDS den 19. november 2015. En afgørelse, der efterfølgende er anket til Højesteret.