23948sdkhjf

Luftfarten får en hånd

Ny strategi skal løfte dansk luftfart.

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt har i dag lanceret arbejdet med en ny strategi, der skal styrke danske lufthavne og luftfartsselskaber og sikre gode flyforbindelser, både indenrigs og i forhold til udlandet.

Konkurrencedygtige, veldrevne lufthavne og et bredt rutenet er med til at tiltrække arbejdspladser og investeringer fra udlandet, ligesom det styrker sammenhængskraften internt i Danmark.

Strategien skal styrke de hjemlige lufthavnes konkurrenceevne og sikre de bedste konkurrencebetingelser for de danske luftfartsselskaber på det internationale marked.

- Vi danskere er blevet vant til at have gode luftfartsforbindelser til omverdenen. Men vi må aldrig lulle os selv i søvn i den tro, at det er noget, der kommer af sig selv. For det gør det ikke. Det er noget, vi hele tiden skal kæmpe for, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at fastholde og styrke vores position som det centrale knudepunkt for international luftfart i Skandinavien, for det er en position, der giver store fordele i den internationale konkurrence om at tiltrække vækst og arbejdspladser til landet.

- Vi skal have gode, konkurrencedygtige lufthavne og luftfartsselskaber, der tilbyder et stærkt rutenet – også på den lange bane.

Strategien skal også være med til at sikre, at borgerne internt i Danmark har let ved at rejse rundt via luftvejen.

-Det er helt afgørende for sammenhængskraften herhjemme, at der er gode flyforbindelser mellem de forskellige landsdele. Den indre sammenhængskraft i Danmark er i det hele taget noget, jeg er meget optaget af som minister, og det skal den nye strategi også have fokus på.

Arbejdet med strategien vil være tværministerielt og involvere luftfartbranchen i relevant omfang. Transport- og Bygningsministeriet vil lede arbejdet.

Der er i Danmark knap 30.000 arbejdspladser i luftfartssektoren. Heraf er over 15.000 i lufthavnene og omkring 8.000 i flyselskaberne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062