23948sdkhjf

Mere sikkert på vejene

Antallet af meldte spøgelsesbilister er historisk lavt.

I 2015 blev der registreret 103 bilister, der havde forvildet sig i den forkerte retning på motorvejen. Det er det laveste antal registrerede spøgelsesbilister nogen sinde.

Det er både ubehageligt og kan føre til alvorlig ulykke, hvis man pludseligt møder en bil på motorvejen, der kører i den forkerte retning. Derfor har Vejdirektoratet i de seneste seks år arbejdet med forbedring af rampeanlæg. Det skal forhindre bilisterne i at havne i den forkerte køreretning på motorvejen, og noget tyder på, at indsatsen bærer frugt.

-Det er meget positivt, at antallet af indrapporterede spøgelsesbilister er faldet markant i 2015 og er det laveste i ni år. Det er en god udvikling, der startede i 2010 og er fortsat siden. Det er vanskeligt at forklare præcist, hvorfor tallene netop nu er de laveste længe, men de tiltag, der er gennemført, er givetvis en del af forklaringen på den positive udvikling der har været siden 2010, siger Vagn Lynggaard Bech, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet registrerer anmeldelser af spøgelsesbilister hver gang, når politiet eller andre trafikanter ringer til Vejdirektoratets Trafikcenter og siger, at de har set en. Det giver et billede af udviklingen, men beskriver ikke præcist, hvor mange spøgelsesbilister, der har været.

Antallet registrerede spøgelsesbilister i 2015 er næsten halveret i forhold til 2010, som var et kedeligt rekordår med 199 registrerede spøgelsesbilister.

-Selvom vi nu ser de laveste tal i mange år, er problemet ikke løst. Der kan stadig gøres en indsats, så tallene kan komme endnu længere ned. Der registreres stadig ulykker med spøgelsesbilister på motorvejene.

-Det er ikke så ofte, der sker den slags ulykker, men når det sker, er de som regel meget alvorlige, siger Vagn Lynggaard Bech.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063