23948sdkhjf

Kom dobbeltbeskatning til livs

Organisationer sidder med ved bordet.

Skatteminister Karsten Lauritzen nedsætter en arbejdsgruppe, som skal arbejde for at få flere aftaler om at undgå dobbeltbeskatning af dansk erhvervsliv på plads.

Målet er at bygge bro mellem indsatsen fra Udenrigsministeriet, Skatteministeriet og erhvervslivet. Derfor skal også DI, Dansk Erhverv og Danmarks Rederiforening sidde med i den nye indsatsgruppe.

Udfordringen har været, at Danmarks netværk af såkaldte dobbeltbeskatningsaftaler (DBO’er) i flere tilfælde halter bagefter vores konkurrentlande, hvilket virker negativt på danske virksomheders muligheder på eksportmarkederne. En DBO skal sikre, at danske virksomheder med aktiviteter i flere lande ikke beskattes dobbelt. Det sikrer altså danske virksomheder de samme vilkår, som deres udenlandske konkurrenter på fremmede markeder – og øger tilmed den generelle retssikkerhed.

Halter bagefter

-Danmark har i det seneste årti haltet efter i forhold til at indgå dobbeltbeskatningsaftaler og det hæmmer vores rederier på de udenlandske markeder. Sammen med det øvrige erhvervsliv, har vi derfor efterlyst en egentlig strategi fra regeringen i forhold til at få gang i det vigtige arbejde. Og her har man lyttet, så både Skatte- og Udenrigsministeriet nu aktivt går ind i arbejdet. Det er rigtig godt nyt, siger Jacob K. Clasen, underdirektør i Danmarks Rederiforening.

-Et af de ønsker, der har været fra dansk erhvervsliv fra dag et, jeg tiltrådte som skatteminister, var at forbedre den danske indsats for at indgåelse af nye dobbeltbeskatningsoverenskomster. Derfor har jeg taget dette initiativ og sagt til erhvervslivet, om vi ikke i fællesskab skal finde ud af, hvor de største potentielle eksporteventyr for Danmark er, begrunder Karsten Lauritzen i Berlingske.

Takker

Fra Danmarks Rederiforening kvitterer man for regeringens initiativ, som er et klart skridt i den rigtige retning. På den umiddelbare ønskeseddel står bl.a. nye aftaler med lande som Nigeria, Peru og Hong Kong.

-Det har været et område, som ikke har fået helt nok politisk kærlighed i det sidste årti. Det ser vi frem til at lave om på, for der er et behov fra virksomhedernes side. Det betyder selvfølgelig ikke, at DBO’erne kommer til at vælte op af jorden med det samme. Men Danmark har en klar interesse i vedholdende at afsøge mulighederne for at få aftaler rundt om på de centrale markeder, og i det arbejde forventer jeg, at fuld involvering af vores dygtige udenrigstjeneste bliver et stort aktiv, afslutter Jacob Clasen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063