23948sdkhjf

ITD: Grænsekontrol forlænget 20 dage

Vejgodstransporter mærker indtil videre intet.

Grænsekontrollen fortsætter i uændret form de næste 20 dage. Den vil løbende blive vurderet, og stikprøvekontrollen vil kunne intensiveres efter behov.

Det er meldingen fra udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg onsdag den 13. januar.

Ifølge ITD er der ikke indløbet rapporter om større problemer for vejgodstransporten, men alligevel følger man situationen tæt.

- Vores medlemmer er heldigvis endnu ikke ramt nævneværdigt af den indførte grænsekontrol, og rent praktisk betyder forlængelsen ikke, at de nuværende rammer ændres. Men vi er opmærksomme på, hvis der skulle ske en stramning på området. I yderste konsekvens kan det have indvirkning på køre- og hviletiden, hvis lastbilerne havner i lange bilkøer, som vi blandt andet har set i Østrig, siger Jacob Chr. Nielsen, adm. direktør i ITD.

Regeringen har ikke taget stilling til, om den midlertidige grænsekontrol skal forlænges ud over de 20 dage, men ifølge Schengen-reglerne gives der mulighed for at forlænge kontrollen yderligere, hvis der fortsat vurderes at være en alvorlig trussel mod den offentlige orden eller den indre sikkerhed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062