23948sdkhjf

Staten vinder retssag om nettoløn

Søfartens Ledere er taberne.

Staten skal ikke udbetale erstatning til søfolk på nettoløn som følge af skattereformerne i 2010.

Det har Østre Landsret netop afgjort. Dermed giver retten staten medhold i sagen, der var anlagt af Søfartens Ledere. Resultatet følger den klare linje, retten lagde i en tilsvarende retssag mod DFDS og Danmarks Rederiforening i 2015.

I den netop afgjorte retssag krævede Søfartens Ledere erstatning til de medlemmer, der ikke fik gavn af skatteomlægningerne i 2010, hvor staten sænkede skatten på arbejdsindkomst for almindeligt beskattede danskere. Søfartens Ledere mente, at deres medlemmer på nettoløn måtte være berettigede til en erstatning svarende til skattelettelsen. Østre Landsret har dog konkluderet, at der ikke er grundlag for erstatning, og Staten har dermed fået medhold i sit synspunkt.

-Dommen følger den linje, der blev lagt i sagen mod os. Vi er tilfredse med, at det nu er slået helt fast, at et lønkrav ikke kan presses igennem med rettens hjælp. Sagerne har kørt siden 2010 – nu må vi videre, siger direktør, Anne Windfeldt Trolle, Danmarks Rederiforening.

Sagen mod staten var den sidste af de to principielle retssager, der stillede spørgsmålstegn ved den måde, som DIS-nettolønsystemet fungerer på. Nettolønsystemet er fundamentet for rederiernes beskæftigelse af danske søfarende på danskflagede skibe.

-Danmark er en af verdens 10 største søfartsnationer, og det er vi netop fordi, vi har et velfungerende nettolønssystem, der gør det konkurrencedygtigt at have skibe under dansk flag. DIS-ordningen er baggrunden for, at vi i dag har flere skibe under dansk flag end nogensinde, at rederierne opretholder deres hovedsæder i Danmark med mange ansatte, og at vi beskæftiger et højt antal danske søfolk, siger Anne Windfeldt Trolle.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065