23948sdkhjf

Oldermanden har ordet

Nytårshilsen fra Kjøbenhavns Vognmandslaug v. Oldermand Jørgen K. Jensen.

Knap er julen overstået med alt hvad dét indebærer, før vi også står over for et årsskifte. Lad mig bruge anledningen til at ønske alle Vognmandslaugets medlemmer et godt nytår, med håb om at 2016 bliver året der fortsætter de positive toner vi har set i 2015.

Det er tradition både at se bagud i tid, og også se ud i fremtiden ved et årsskifte, det vil jeg også gøre her. Ser vi ud over året 2015, der netop er gået, noterer vi os med tilfredshed at både den fysiske placering af Vognmandslauget i Roskilde, og nye kræfter i sekretariatet har givet et godt afsæt for den fortsatte drift: samarbejdsrelationerne med DTL og TVS i Roskilde fungerer godt, og den løbende administration og servicering af medlemmer fungerer i det daglige.

Det var en fjer i hatten ikke blot for Johannesen Maskintransport, men også for Vognmandslauget, at netop de blev kåret til ”Årets Transport Virksomhed 2015”, og jeg vil gerne opfordre medlemmer til også i år at indstille sig til nomineringen. Med et tema om ”fastholdelse og rekruttering” er dette blevet højaktuelt i en tid hvor stadig flere vognmandsvirksomheder får stadig større udfordringer med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

I Laugets bestyrelse fik vi indvalgt endnu et kvindeligt bestyrelsesmedlem ved årets Laugsforsamling i marts måned, med indvalget af Lykke M. Jensen fra Leif M. Jensen A/S tæller vi nu to kvindelige vognmænd og bestyrelsesmedlemmer – dét er vi vist den eneste forening i landet der kan bryste sig med.

Som det er tilfældet i hele foreningsverdenen, oplever vi også i Vognmandslauget, at medlemmer forlader os, enten fordi en vognmand ligger op, fusionerer eller slet og ret går andre veje. Foreningen er kun stærk, hvis vi har medlemmer nok, og det er derfor også glædeligt, at vi også løbende får nye medlemmer ind i foreningen – alle er velkomne. Jeg vil også her opfordre til at I som medlemmer er opmærksomme på kolleger i branchen, der står udenfor – læg et ord ind for organisering, og understreg at vi som vognmænd kun er stærke, hvis vi står op om den fælles sag – sekretariatet vil hellere end gerne hjælpe nye medlemmer ind i foreningen.

Vi har over året bestræbt os på at arrangere flere gå-hjem møder for medlemmerne: brændstofs forhold, mål- og dimensioner, affalds og køre-hviletider har været programmet, vælg det ud der passer for din forretning, og få mere ud af dit medlemskab, også på den kollegiale front.

Vognmandslauget valgte også at gå med i den rammeaftale, som DTL har indgået med Statoil, den er værd at tage i overvejelse, hvis man overvejer et leverandørskifte – og Statoil vil hellere end gerne give bud på en individuel aftale.

Lad mig også på tilbageblikket bringe sagen om for straffe i erindring: efter dialoger med bla. Rigsadvokaten blev reglerne på gentagelsesvirkninger præciseret, også et forhold der skyldtes vores aktive medvirken.

Endelig fik vi ny regering – og igen, ny transportminister – men da heldigvis en genganger. Vi ser frem til, og påpeger nødvendigheden af, Hans Chr. Schmidt bebudede indsatser for forenklede køre-hviletidsregler, det er der et stort behov for.

Ser vi fremad, er det håbet, og forventningen at de gode takster vi har set i 2015 med øget ordreindgang, stigning af salg af lastbiler, og også flere nye vognmandsvirksomheder vil fortsætte i 2016. Det kan komme til at skabe pres på beskæftigelsessituationen i erhvervet, så alt mulig grund til både politiske, og virksomhedsmæssige indsatser på dette område.

Vi noterer også at ITD nu vil etablere – endnu – en arbejdsgiverorganisation på transportområdet. Grundlæggende mener vi i Lauget at konkurrence er sundt, men vi advarer også mod, at stemmerne ikke bliver for mange, og for spredte i forhold til lønmodtagernes organisation – vi skulle nødig komme i en situation, hvor 3F og andre vil kunne spille aktørerne ud mod hinanden.

I Vognmandslauget vil vi bestræbe os på at fastholde et højt aktivitetsniveau i 2016: allerede i februar planlægger vi et første gå-hjem møde, hvor vi bla. behandler virksomheders værdiansættelse, og den 17. marts afvikler vi Laugsforsamling. Begge dele, og meget mere, vil vi vende tilbage med i løbet af året.

Lad mig med disse ord ønske alle et godt nytår, og lad os alle sørge for at 2016 bliver et år med vækst og fremgang.

Jørgen K. Jensen

Oldermand

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063