23948sdkhjf

Endnu en offshore kunde vælger Hirtshals

Tredje rig til kaj.

Tirsdag formiddag den 15. december får Hirtshals Havn besøg af sin tredje offshore rig.

Riggen "Atlantic Esbjerg" er en beboelsesrig, som på grund af manglende aktiviteter i oliebranchen skal lægges op for en periode, og i samme ombæring klassificeres og gøres klar til nye opgaver. Denne gang er det firmaet Teras Offshore, som har fået øjnene op for mulighederne på Hirtshals Havn.

Det er den Hirtshals-baserede virksomhed, Safe Ocean Service, som har hovedentreprisen på riggen. Administrerende direktør for Safe Ocean Service, Chris Durhuus, siger om opgaven:

Opgradering

- Vi skal stå for opgraderingen af riggen, og i foråret var vi offshore på riggen for at undersøge, hvad der skal til for at få den klassegodkendt af DNV og lave prisestimater på de forskellige opgaver. Et godt samarbejde mellem Safe Ocean Service og Hirtshals Havn har gjort det muligt at trække riggen til, og vi håber selvfølgelig på flere fremover - Safe Ocean Service var også repræsenteret på en borerig, der tidligere var i Hirtshals for at blive klasset.

Klassificeringen af beboelsesriggen forventes at vare minimum 6 måneder, og Safe Ocean Service vil bestræbe sig på at holde opgaverne så lokalt som muligt.

Hirtshals Havn har i flere år arbejdet med offshore, som et af sine forretningsområder, og sammenholdt med Safe Ocean Services aktiviteter og erfaring på offshore markedet, så giver det helt nye muligheder for udviklingen af offshore-området på Hirtshals Havn.

Startet i 2012

Safe Ocean Service blev startet af Chris Durhuus og Thomas Nielsen i 2012, og virksomheden er siden da vokset fra 2 mand til omkring 60 mand, hvoraf de 15 i dag har deres daglige gang på kontoret på Hirtshals Havn. Safe Ocean Service er en service- og maskinteknisk virksomhed inden for olie-, gas- og vindmølleindustrien. I starten af 2015 åbnede Safe Ocean Service ligeledes en afdeling i Houston, Texas, hvor der er et stort marked især i vindbranchen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08