23948sdkhjf

Rederier med i nyt råd

Søfarten vil overimplementering til livs.

Jakob Ullegård, direktør for Politik & Analyse i Danmarks Rederiforening, vil repræsentere dansk skibsfart i regeringens helt nye Implementeringsråd. Det blev klart, da regeringen torsdag præsenterede det nye Implementeringsråd, der med formand Paul Mollerup i spidsen skal forebygge ulige konkurrencevilkår som følge af EU-regulering.

Danmarks Rederiforening har fået en af de 15 pladser i regeringens Implementeringsråd. Direktør Jakob Ullegård forventer, at rådet får en vigtig rolle for dansk erhvervsliv inklusiv skibsfarten.

Han peger på flere aktuelle eksempler, hvor fortolkning og implementering af EU-lovgivning giver bøvl og i værste fald risikerer at svække søfartens konkurrenceevne. Helt aktuelt er der i lovforslaget om tonnageskatten lagt op til en overimplementering af EU’s maritime retningslinjer for statsstøtte, der vil indskrænke definitionen af, hvad der er en destination.

-Det er tydeligvis regeringens ambition at holde sig fra overimplementering af EU-lovgivning. Alligevel ser vi i forbindelse med den nye tonnageskattelov, at der er lagt op til en yderst restriktiv fortolkning af EU’s retningslinjer til skade for erhvervslivet. Den slags sager viser med al tydelighed, hvorfor der er brug for det nye Implementeringsråd, der kan sætte politisk fokus på myndighedernes udmøntning af EU’s regler. Selv om det bedste er, at de rammer rent ved egen kraft, siger Jakob Ullegård.

Han peger også på den aktuelle diskussion om den skæve eksekvering af det såkaldte ”Single Window”-system. Her er EU-landene – på trods af klare intentioner om administrative lettelser – endt med en bunke forskellige, nationale systemer, hvilket skader erhvervslivet.

-Vi skal naturligvis følge EU-lovgivningen i Danmark. Men det er også afgørende, at man ikke overimplementerer lovgivningen fra dansk side, da det skader danske virksomheders konkurrenceevne. Vi skal kort sagt tage skyklapperne af, når vi implementerer i Danmark og se ud over Europa. Single Window-problematikken og destinationsbegrebet er blandt de områder, som kan være relevante for rådet at kigge på, siger Jakob Ullegård, som er udpeget for en 3-årig periode fra 1. januar 2016.

Det er regeringen, der har udpeget formanden for og medlemmer af Implementeringsrådet, som både skal forholde sig til eksisterende og kommende EU-beslutningers indflydelse på rammerne for dansk erhvervsliv. Rådet hører under Troels Lund Poulsen, erhvervs- og vækstminister.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063