23948sdkhjf

Sø-certifikater skal fornyes

Det gælder bunkers-, CLC-, Athen- og vragfjernelsescertifikater.

For de fleste er det tid at forny bunkers-, CLC-, Athen- og vragfjernelsescertifikater hos Søfartsstyrelsen. Forsikringscertifikater skal fornys, når den bagvedliggende forsikring udløber.

Skibe, der er omfattet af certifikatkrav, må ikke gå i fart uden gyldige certifikater. Alle bunkers-, CLC-, Athen- og vragfjernelsescertifikater med baggrund i PI-forsikringer udløber typisk den 20. februar 2016.

Nogle bunkers-, CLC-, Athen- og vragfjernelsescertifikater udløber på andre datoer end den 20. februar 2016. Det gælder typisk for certifikater, der er udstedt på grundlag af forsikringserklæringer (Blue Cards) fra forsikringsselskaber uden for Den Internationale Gruppe af P&I-klubber. Rederier med Blue Cards fra disse selskaber bør være særligt opmærksomme på at ansøge om certifikatfornyelse i god tid, da selskaberne skal godkendes af Søfartsstyrelsen, normalt en gang om året.

Certifikatkravet gælder også udenlandske skibe, der vil anløbe dansk havn, laste- eller lossested eller kontinentalsokkel - herunder også udenlandske passagerskibe, der sejler i national fart i klasse A og B.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111