23948sdkhjf

Fonde støtter Georg Stage

Skoleskibet får en tiltrængt renovering.

I foråret 1935 sejlede det nybyggede Georg Stage II ud med sit første hold elever. Gennem 53 år havde det gamle Georg Stage I uddannet elever til handelsflåden, men nu var det blevet udskiftet og et ny skoleskib havde taget over.

Nu i 2015 har Stiftelsens Georg Stages Minde taget første skridt til en renovering af Georg Stage II, så skibet fra 1935 i løbet af få år bliver så godt som nyt.

Takket være store bevillinger fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney MøllersFond til almene Formaal, fra Aktieselskabet Dampskibsselskabet Orient´s Fond og fra Augustinus Fonden er første skridt taget i processen mod bogstaveligt talt at skabe et skoleskib, der er bedre, end da det var nyt.

Selvom skoleskibe er en gammel opfindelse, så er skoleformen også ekstremt moderne. Skoleskibet giver eleverne mulighed for både at tilegne sig kompetencer, som der er brug for i handelsflåden og kompetencer og livsduelighed, som der er brug for overalt i det danske samfund. En Georg Stage elev kan fungere i et fællesskab og kan både påtage sig og leve op til et ansvar. Der er gennemførselsprocenter og

beskæftigelsesprocenter på mere end 95%. Skibet har altså en stadig en funktion.

Skibet selv er blevet løbende vedligeholdt, men de senere år har man både i skibets dagligdag og i udgifterne til den løbende vedligeholdelse kunne mærke, at 80 år er lang tid for et stålskib. Der har vist sig flere og flere småproblemer rundt omkring og behovet for en gennemgående renovering er blevet mere og mere akut. Samtidigt er en del af skibets opbygning blevet uaktuel.

Fx var man i 1935 ikke særligt bekymrede ved at lede skibet spildevand direkte ud i havet, men nye regler har gjort det sværere og sværere, at skille sig af med spildevandet på en måde, som både er økonomisk og miljømæssig forsvarlig.

Nu renoveres skibet gennemgribende. Først og fremmest vil det sige, at al apteringen tages ud og skibet sandblæses. På den måde kan der laves en kvalitetskontrol af alt det stål, som udgør skibets klædning og

rygrad. Det betyder, at det sikres, at skibets stål enten stadig er af topkvalitet eller erstattes med nyt. Når hele apteringen er taget ud evalueres skibets indretning og når indmaden monteres igen bliver det efter højeste standard. Det betyder ikke, at de gamle teaktræsinteriører skrottes, men den teknologi og standart, som er bag teaken bliver topmoderne.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094