23948sdkhjf

IT giver vækst

Digitalisering skal fastholde vores evne til at konkurrere.

Fremtidens digitale økonomi var sat på dagsordenen, da godt 300 fremmødte erhvervsfolk tirsdag den 8. december deltog i en konference om fremtidens digitale indre marked. Blandt hovedtalerne var konkurrencekommissær Margrethe Vestager og DI’s adm. direktør Karsten Dybvad.

Margrethe Vestager understregede i sin tale behovet for, at Europa favner digitaliseringen og sikrer virksomhedernes konkurrenceevne.

- Et digitalt indre marked kan skabe vækst, jobs og samarbejde mellem alle parter i Europa, lød det bl.a. fra Margrethe Vestager på konferencen.

Som den eneste repræsentant for transportsektoren deltog Poul Bruun, innovationsdirektør i ILT- Innovation Center for Logistics and Transport, på konferencen i en paneldebat sammen med bl.a. Google, Oxford Internet Institute og DG Connect. Diskussionen gik på, hvordan man får regulering og digitalisering til at følges ad.

- Konferencen gav forskellige bud på, hvordan vi løser udfordringen i forhold til at få reguleringen op i samme tempo, som digitaliseringen skyder. Udfordringen i mine øjne er, at vi skal sikre en regulering, der kan rumme og sætte de sikkerhedsmæssige rammer for den accelererende teknologiske udvikling, og samtidig understøtte mulighederne for at udnytte vækstpotentialerne, siger Poul Bruun.

Han understreger, at en digitalisering af transportsektoren skal bidrage til at øge vores evne til at konkurrere.

-Der er ingen tvivl om, at vi på tværs af brancher er nødt til at favne den øgede digitalisering og bevæge os mod en digitalisering af markederne. Det gælder også vores branche, der i de kommende år vil opleve en endnu større udbredelse af nye teknologier og digitale platforme, end vi ser i dag, siger Poul Bruun.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064