23948sdkhjf

Færre unge dræbt i trafikken i 2014

Mænd løber stadig risikoen.

På blot fem år er antallet af unge, der mister livet på vejene, blevet reduceret med 48 %.

Forbedringen kan især ses hos de unge mænd, hvor langt færre bliver dræbt i trafikken end tidligere. Dog er de unge mænd stadig overrepræsenterede i forhold til kvinderne. I 77 % af dødsulykkerne med unge i 2014, var det en mand, der mistede livet.

Ulykkerne med unge sker typisk i personbil på landeveje eller motorveje og langt oftere i mørke og med glat eller vådt føre end for andre aldersgrupper. Unge udgør til gengæld en meget lille del af de bløde trafikanter, som mister livet i trafikken.

-Det er glædeligt, at vi igen i år kan konstatere et fald i antallet af unge, hvis liv går tabt i trafikken, siger leder for trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet, Marianne Foldberg Steffensen.

-Vi er dog langt fra i mål endnu, for unge mellem 18 og 24 år mister stadig livet oftere i trafikken end alle andre aldersgrupper.

Der har de senere år været meget fokus på at forbedre trafiksikkerheden for unge trafikanter, da de er særligt udsatte, især fordi de mangler erfaring bag rattet og derfor ikke altid vurderer trafiksituationen korrekt.

Vejdirektoratet og kommunerne har gjort en indsats for at forbedre vejnettet for eksempel ved at fjerne faste genstande langs vejen, opsætte autoværn, etablere rumleriller eller lave hastighedsdæmpende foranstaltninger.

Politiet har desuden haft stort fokus på at nedbringe hastighedsoverskridelser og antallet af spirituspåvirkede bilister. Derudover har man gjort en indsats for at forsøge at påvirke trafikanternes adfærd, så de er mere opmærksomme, når de har hænderne på rattet.

Vejdirektoratets undersøgelse viser, at antallet af unge mennesker, der blev dræbt på vejene i årene fra 2010 til 2014 faldt fra 42 til 22 personer.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078