23948sdkhjf

Vi trækker i arbejdstøjet igen

Kommentar fra ITD-direktør Jacob Chr. Nielsen.

Det blev et markant nej til folkeafstemningen om retsforbeholdet torsdag den 3. december 2015. Jeg lægger ikke skjul på, at jeg er ærgerlig over, at vi ikke fik et ja. Det ville have styrket dansk erhvervsliv og dermed også de danske transport- og logistikvirksomheder, som dagligt konkurrerer med hele Europa om fragten på de europæiske veje. Netop konkurrencefordelene ved et ja var også udgangspunktet for ITD’s anbefaling. Men vi forholder os nu til, at Danmark har stemt – og trækker i arbejdstøjet igen.

Jeg glæder mig over, at ITD sammen med en lang række andre erhvervsorganisationer, fagorganisationer og NGO’er på tværs af interesser dannede en klar alliance i et tryggeredanmark.dk og derigennem viste erhvervspolitisk styrke ved at anbefale et ja i fællesskab. Her har vi skabt et godt grundlag for fremtidige samarbejder, som også vil komme vores sektor til gode.

Jeg glæder mig også over visheden om, at danske transport- og logistikvirksomheder traditionelt er kendetegnet ved at være gode til at justere og tilvænne sig de gældende forhold på vejen og i markedet. Det er en egenskab, som er vigtigt at fastholde for os alle – ikke mindst med det scenarie, som vi står over for. Uanset, hvad der sker i kølvandet af Danmarks nej og uden at kende de implikationer det vil give på sigt, er vi nødt til at fortsætte arbejdet og bakke hinanden op i, at det nu handler om at komme videre.

Vi må derfor se fremad og håbe på, at der fra politisk hold landes en gangbar aftale, der fortsat vil skabe lige forhold mellem danske virksomheder og virksomheder fra de øvrige EU-lande. Det er vigtigt for vores branche i dag og i morgen og i den fremtid, vi ser ind i.

Så min opfordring til jer kære medlemmer er, lad os trække i arbejdstøjet igen og bidrage til at skabe fortsat eksport og vækst til Danmark!

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078