23948sdkhjf

Nye transport-initiativer på COP21

Reduktion af kulstofudledning har høj prioritet.

Transportbranchen har som en af mest kulstofudledende sektorer fået ekstra meget opmærksomhed på klimatopmødet i Paris – COP21. Det oplyser Nordic Logistics Association (NLA).

Den nordiske interesseorganisation oplyser fra den franske hovedstad, at repræsentanter fra transportbranchen torsdag i sidste uge præsenterede ti initiativer, der har til formål at reducere udledningen af kulstof og til fremstillingen af bæredygtige transportsystemer.

De fleste af initiativerne drejer sig om sø- og lufttransport, men der er også blevet plads til vejgodstransporten i ”The Global Green Freight Action Plan”, som planen kaldes.

Her findes blandt andet initiativet om, at transporteffektiviteten skal øges - eksempelvis gennem udviklingen af forbedret metodik og procedurer mellem forskellige transportformer, samt mere offentlig støtte til teknologiske initiativer gennem blandt andet lån og reducerede skatter.

Derudover skabtes desuden ”Global Fuel Economy”-initiativet af blandt andre det internationale energiagentur IEA og FN’s miljøprogram UNEP, der har til formål at øge brændstofeffektiviteten gennem formidling af data og forskning i blandt andet brændstoføkonomi.

Det erfarer NLA.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062