23948sdkhjf

Regeringen vil hæve fartgrænsen

Vækstplanen med transport-øjne.

Regeringen offentliggjorde i sidste uge vækstudspillet ”Vækst og udvikling i hele Danmark”, som konkret indeholder 100 forslag til vækstinitiativer.

I udspillet er der også blevet plads til vækstforslag på transportområdet, og her springer især forslaget om højere hastighedsgrænser i øjnene.

Regeringen foreslår at hæve hastighedsgrænsen på udvalgte motortrafikveje fra 90 til 100 km/t, og desuden vil den tillade højere hastighedsgrænser for godkendte traktorer, påhængsvogne og campingvogne.

- Vi vil gerne være med til at øge mobiliteten på vejene og gøre det lidt lettere for både privatbilister og erhvervsdrivende at komme rundt i hele landet. Det gør vi på en intelligent måde ved at sætte hastighedsgrænserne op, hvor det kan lade sig gøre, uden at man dermed går på kompromis med trafiksikkerheden, lyder det fra transport-og bygningsminister, Hans Christian Schmidt, i en skriftlig meddelelse.

Derudover indeholder vækstplanen forslaget om en luftfartspolitisk strategi, kørekort til 17-årige, lavere aldersgrænse for kørekort til lille knallert, pendlerrabat på Storebælt og lavere færgetakster.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078