23948sdkhjf

659 skibe under dansk flag

Fortsat stort bidrag til samfundsøkonomien.

Trods hårde tider for verdensøkonomien vokser den danskflagede handelsflåde. Der er nu 659 skibe under dansk flag med en samlet størrelse på 15,5 mio. bruttoton (bt), og flåden under dansk flag har dermed aldrig været større.

Den danskflagede flåde fylder således mere af den globale handelsflåde. Tallene fremgår af publikationen ”Skibsfarten i Tal”, som Danmarks Rederiforening udgiver to gange årligt. Her finder man helt aktuelle tal for udviklingen i både den danske og internationale skibsfart.

Stærkt flag

Et stærkt dansk flag er med til at øge dansk indflydelse internationalt, mener adm. direktør i Danmarks Rederiforening, Anne H. Steffensen:

-Når vi som søfartsnation arbejder for  at fremme kvalitetsskibsfart med  fokus på ansvarlighed, arbejdsmiljø, innovation og stærke kompetencer, så betyder vores størrelse noget for vores internationale gennemslagskraft. Samtidig sikrer skibe under dansk flag beskæftigelse i Danmark. Derfor er det positivt, at det danske flag er attraktivt  og voksende, siger Anne H. Steffensen.

Attraktivt

Den positive udvikling i den danskflagede handelsflåde er desuden et udtryk for, at det er attraktivt for såvel danske som udenlandske rederier at have deres aktiviteter og skibe med base i Danmark. Den position skal vi kæmpe for at fastholde.

Samlet set opererede danske rederier pr. 1. oktober 2015 1.884 skibe, hvilket placerer Danmark som verdens 8. største søfartsnation målt på bruttotonnagen.

Danske rederier bidrog i 2014 med 205 mia. kr. til den danske handelsbalance, hvilket svarer til godt 20 procent af den samlede danske eksport.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078