23948sdkhjf

Lokale styrker i havne kortlægges

Styrkepositioner undersøges.

Danske Havne vil kortlægge havnes styrkepositioner ud fra tre formål: bedre konkurrencekraft, bedre politisk interessevaretagelse og en hjælp til investorer.

Danske Havne vil derfor udarbejde en detaljeret oversigt over de danske havnes styrkepositioner. Projektet udmøntes i et katalog, som skal stille havnene bedre, når det kommer til interessevaretagelse, konkurrencekraft og tiltrækning af kunder og investorer samt udmelding af budskaber.

Bedre overblik

Bedre viden om individuelle styrkeområder i havnene vil give et overblik over havnenes kompetencer og styrker som samlet branche, som klynger og som enkelthavne. Kortlægningen tydeliggør havnenes styrker, services og samarbejder, hvilket gør havnene mere attraktive for kunder og i sidste ende styrker konkurrencekraften. Kortlægning omfatter offshore vind, krydstogt og færgepassagerer, olie og gas, værfter samt grus og sand. Der vil løbende blive tilføjet nye fokusområder. 

Kortlægningen giver samtidig en bedre argumentation for den rette infrastruktur og rammebetingelser. En forbedring af den politiske interessevaretagelse med andre ord.

Danske Havne samarbejder med relevante organisationer for at ramme plet med markedsundersøgelser og fortællingen om markedsudviklingen under de enkelte styrkepositioner. Blandt organisationerne, der indgår i samarbejdet, er Vindmølleindustrien, Danske Råstoffer, Copenhagen Cruise Network, Danske Maritime samt Olie- og Energiforum.

Kataloget bliver opdateres årligt.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063