23948sdkhjf

Havn ser fremad

Horsens Havn med ny strategi.

Havn ser fremad

Horsens Havn med ny strategi.

Dette efterår har været omskifteligt for Horsens Havn – men havnens bestyrelse er enige om, at holde fast i kursen. Der er en sund økonomi og styr på driften, og klare ambitioner om at løfte overliggeren de kommende år.

Havnen fik tidligere i år en ny strategiplan frem mod 2020. Det er en strategi, som har fokus på øget vækst, et styrket samarbejde med det lokale erhvervsliv – og måske med andre havne i Østjylland – og hvor vi fortsat vil være en driftig erhvervshavn i et tæt samspil med byen.

En af de første opgaver bliver at udpege en ny havnechef – det arbejde er lagt i hænderne på et rekrutteringsfirma. Men arbejdet på og med havnen står ikke stille. Der er løbende dialog med aktørerne på havnen om at forbedre vilkårene og vi vil opsøge en række lokale virksomheder for at lytte til deres behov.

En klar grøn profil

Horsens Havn indretter sig på fremtiden. Også derfor vil havnen være en del af Grøn Erhvervsvækst i Horsens Kommune.

Det betyder bæredygtige løsninger, som tilgodeser både miljøet og økonomien. Havnen vil arbejde på at begrænse støj og støv – om end ingen af delene helt kan undgås på en aktiv erhvervshavn. Desuden vil vi løbende vurdere, om alternative brændselstyper på havnen kan være den rigtige løsning.

En grøn profil kommer ikke på én dag. Men Horsens Havn er klar til at kigge langt frem, når det gælder Grøn Erhvervsvækst.

Omsætningen skal styrkes

Horsens Havn har de senere år haft en stabil og pæn omsætning. Imidlertid har bestyrelsen vurderet, at der er god plads til vækst.

Målsætningen er nu en vækst i godsmængden på 100.000 ton om året i gennemsnit de kommende fem år.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11