23948sdkhjf

Absalon drager hjem

Danmark trækker flådebidraget fra Det Indiske Ocean.

Ikke siden maj 2012 har somaliske pirater lykkedes med at kapre et handelsskib i Adenbugten, og truslen vurderes nu så lav af Forsvarets Efterretningstjeneste, at Danmark trækker sit flådebidrag fra området. Det oplyser forsvarsminister Peter Christensen (V) til Ritzau.

-Vi er naturligvis glade for, at der ikke har været et succesfuldt angreb gennem de senere år. Det tilskriver vi tre ting: rederiernes sikkerhedsforanstaltninger, bevæbnede vagter om bord samt den militære tilstedeværelse fra både NATO og EU’s side. Her har Danmark over flere omgange ydet en meget værdifuld indsats i form af støtteskibe og deres besætninger, herunder Frømandskorpset, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmarks Rederiforening, og fortsætter:

Årsagen er ikke fjernet

-Men udviklingen kan gå den forkerte vej igen, da de bagvedliggende årsager til pirateri ikke er ændret. Pirateri i Det Indiske Ocean er således inddæmmet og ikke bekæmpet.

-Vi har fuld forståelse for, at man fra dansk side omprioriterer i lyset af stigende udfordringer andre steder i verden, men skulle piratangreb blusse op igen, så regner vi med fleksibilitet fra Forsvarsministeriets side og hurtig reaktion i form af fornyet flådebidrag, siger Anne H. Steffensen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063