23948sdkhjf

Overblik over grænsekontroller:

Danske Speditører gør opmærksom på EU-hjemmeside om grænsekontrol.

Med det store flygtninge- og migrationspres på Europa er grænsekontroller blevet en hyppigere del af hverdagen for grænseoverskridende godstransporter – ikke bare ved EU’s ydre grænser, men også mellem Schengen-landene.

Derfor er flygtningestrømmene og de nye grænseudfordringer også kommet på dagsordnen i Danske Speditørers nye paraplyudvalg VEJ & BANE, hvor

- Begge dele vil kunne forsinke og forstyrre transportkorridorerne i vores del af verden i forhold til, hvad vi har været vant til tidligere. Vær derfor ekstra opmærksom på hvor, der er grænsekontrol, og hvilke forsinkelser og forstyrrelser, det kan give anledning til, siger formanden for VEJ & BANE, Karl Christensen.

Ny europæisk virkelighed

Karl Christensen opfordrer alle i logistik- og transportbranchen til at være helt klar på, at gamle dages relativt fri og uforstyrrede færdsel med gods over landegrænserne i det meste af Europa, hvad enten det er på vej, bane eller skibe, er blevet overhalet af en ny politisk virkelighed.

- Især på grund af de store strømme af flygtninge fra syd har vi oplevet nogle af vores nabolande indføre grænsekontrol. Vi må vænne os til, at grænsekontrol, hvor der skal vises billedlegitimation for at kunne komme videre, er blevet og kan blive indført i lande, der ikke tidligere har gjort sådan noget, siger Karl Christensen.

Også i Norge og Sverige

Karl Christensen henviser til, at Norge som bekendt tidligere på ugen indførte grænsekontrol - og at Sverige tidligere i november har indført grænsekontrol for i første omgang 10 dage. Senere er denne grænsekontrol blevet forlænget til 11. december.

- Også syd for Danmark har lande enten indledt grænsekontrol eller bebudet, at de vil gøre det. Derfor er mit bedste råd til alle i branchen, at de inden hver enkelt grænseoverskridende transport startes tjekker op på, hvad der aktuelt gælder ved alle de landegrænser, der skal krydses, siger Karl Christensen.  

EU er bedste informationskilde

På spørgsmålet om hvor og hvordan man kan følge med i den aktuelle situation med grænsekontrol i visse europæiske lande, henviser Karl Christensen til, at lande, der er med i Schengen-samarbejdet, har pligt til at give EU-kommissionen besked om indførelse af midlertidig grænsekontrol.

- EU-kommissionen i Bruxelles har faktisk på sin hjemmeside en altid opdateret oversigt over, hvor der er grænsekontrol og hvad den består i. Læg mærke til, at Norge og andre lande uden for Schengen-samarbejdet ikke er med, så hjemmesiden giver ikke et totalt billede. Jeg vil opfordre alle til at følge med, slutter formanden for VEJ & BANE i Danske Speditører, Karl Christensen.

Link til EU-side om grænsekontrol

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109