23948sdkhjf

Vækstplan skal indfri ambitioner

Bred opbakning fra Det blå Danmark.

Regeringens ambition er en ny, slagkraftig blå vækstplan i 2016.

Det stod klart, da erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen talte på konferencen "Vækst i Vandkanten", der i går blev holdt på Christiansborg. Arbejdet med vækstplanen fik efterfølgende bred opbakning under debatten i det politiske panel.

Ministeren lagde ud med at kvittere for de godt 100.000 arbejdspladser, som den maritime klynge bidrager med. Han lagde især tryk på, at en væsentlig del skaber aktivitet i Danmarks landdistrikter. Det er nemlig en topprioritet for regeringen at udvikle landdistrikterne, hvilket er en af grundene til, at regeringen vil iværksætte et nyt vækstplansarbejde i det kommende år. 

Arbejdet sættes i gang

-2016 bliver året, hvor vi sætter gang i arbejdet med at forbedre rammevilkårene for det blå Danmark, og der findes rigtig mange gode forslag, som det nye vækstteam kommer til at arbejde med, sagde Troels Lund Poulsen.

Direkte adspurgt om evt. forbedrede skattevilkår svarede ministeren:

-Jeg vil endnu ikke løfte sløret for regeringens konkrete planer. Men i enhver god diskussion diskuterer man jo skat, så mon ikke, at vi også kommer til det".

Den klare melding om en ny vækstplan, der inddrager erhvervet, ligger helt i tråd med talen fra Claus V. Hemmingsen, formand for Danmarks Rederiforening, der var med til at åbne konferencen.

Global konkurrence

-Vi ser frem til en kommende vækstplan, der tager højde for den globale konkurrencesituation. Det er afgørende, at vækstinitiativerne er forankret i erhvervet og at ambitionerne er høje. En ny vækstplan skal bringe Danmark et skridt nærmere ambitionen om at være i top 5 globalt. Vi skal hele tiden stræbe efter at blive verdens førende søfartsnation, sagde Claus V. Hemmingsen, der også uddelte ros til regeringens finanslov.

-Finansloven er et skridt på vejen, der gør at vi kan vende udviklingen og få flere rigge under dansk flag. Det vil også få udenlandske virksomheder til at kigge mod Danmark. Desværre gælder forbedringerne ikke for hele offshoreområdet. Jeg kan derfor garantere, at vi bliver ved at med at arbejde for en løsning sammen med regeringen, ellers tager vi gradvis luften ud af en styrkeposition.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062