23948sdkhjf

Billigere færgebilletter på vej

Fremkommelighed skal bedres.

Billigere færgebilletter skal sikre bedre fremkommelighed og koble småøerne op på væksten i resten af landet.

Det fremgår af regeringens nye vækstplan, der lægger op til en takstnedsættelse fra 2016. Direktør i Danmarks Rederiforening, Jakob Ullegård kvitterer for initiativet, der vil binde ø-kommunerne endnu tættere sammen med fastlandet.

-Vi synes, at det er vigtigt at understøtte bosætning, turisme og erhvervsliv i landdistrikterne, og det kan vi blandt andet opnå gennem bedre infrastruktur. Derfor er jeg glad for, at regeringen har fundet den nødvendige finansiering til at nedsætte taksterne på færgerne til de danske øer, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt i den forbindelse.

-Færgerne er en livsnerve til de danske øer.  De er en integreret del af den vores infrastruktur og sikrer et sammenhængende Danmark.  Skal øerne forblive et attraktivt sted at bo og arbejde, skal man let og hurtigt kunne transportere sig mellem arbejde og hjem. En nedsættelse af billetpriserne har flere fordele. Det vil både gøre det mere attraktivt at bo på øerne, og vil samtidig understøtte væksten i turisterhvervet på øerne. siger Jakob Ullegård.

Regeringen foreslår konkret at etablere en tilskudsordning til nedsættelse af færgetakster for passagerbefordring til og fra små-øer og ø-kommuner. Der afsættes 42,5 mio. kr. i 2016 og 85 mio. kr. fra 2017 og frem.

Herudover vil regeringen undersøge, hvordan det bedst sikres, at færgedriften kan opretholdes, når færgen til den enkelte ø midlertidigt er ude af drift.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078