23948sdkhjf

Transportudvalget besøger Ystad Havn

Transportvejen til Bornholm på dagsordenen.

Mandag kunne Ystad Havn byde velkommen til Folketingets Transportudvalg, der var på studietur i Skåne for at få indsigt i den infrastruktur, som mange danskere hver dag benytter på trods af, at den ligger i Skåne.

Politikerne tog derfor Påga-tåget til Ystad, som fra 2017 skal afløse DSB-toget, når danske rejsende skal med færgen til Bornholm. På Ystad Havn fik de ud over et indblik i infrastrukturen, på og omkring havnen, også en diskussion om mulighederne for at føre mere fragt over Ystad-Rønne ruten.

De danske politikere hørte om havnens udvidelsesplaner, muligheden for at fragte mere gods fra Bornholm over Ystad og blev samtidig orienteret om Ystad Havns arbejde med at få både regionale skånske politikere og politikerne i Riksdagen til at forstå, at havnen har behov for bedre adgangsforhold fra E65, gennem Ystad by og ned gennem havnens arealer.

”Vi oplever trafikale flaskehalse på adgangsvejene mellem E65 og havnen i forbindelse med færgeanløb. De rejsende holder i lange køer for at komme til og fra havnen, så vi har voldsomt brug for en opgradering af infrastrukturen nord for Ystad Havn. Det vil give en hurtigere vej mellem Bornholm og resten af Danmark”, sagde havnedirektør Björn Boström.

Formanden for Folketingets Transportudvalg, Lennart Damsbo-Andersen, medgav, at bedre adgangsforhold vil lette vejen til Bornholm for de mange danske rejsende og opfordrede Ystad Havn til at komme i deputation i Folketingets Transportudvalg for at sætte fokus på problemet.

-Vi havde i sidste uge besøg af en delegation fra Landskrona og Ystad Havn skal være lige så velkomne. Jeg forstår godt, at de ønsker at råbe regeringen i Stockholm op og det kræver nogle gange, at man går lidt andre veje for at få opmærksomhed, sagde Lennart Damsbo-Andersen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063