23948sdkhjf

DIS-sag afgjort

Ingen automatik i skatteregulering.

Søfolks nettoløn skal ikke automatisk reguleres, når skatteforholdene i Danmark ændres. Det har Østre Landsret netop afgjort. Dermed giver retten DFDS og Danmarks Rederiforening medhold i en omfattende retssag, anlagt af Søfartens Ledere.

I retssagen, der netop er blevet afgjort, krævede Søfartens Ledere, at to medarbejdere, der var ansat under den såkaldte DIS – nettolønsordning, havde krav på en automatisk lønregulering, som følge af skatteomlægningerne i 2010. Her sænkede folketinget skatten på arbejdsindkomst for almindeligt lønnede danskere, og Søfartens Ledere ønskede derfor en tilsvarende automatisk lønstigning for deres medlemmer.

Men Østre Landsret gav DFDS og Danmarks Rederiforening medhold i, at en sådan automatik ikke findes – og at diskussioner om lønforhold skal håndteres i overenskomstforhandlinger og følge de almindelige arbejdsretslige regler.

Danmarks Rederiforening er tilfredse med dommen, men ser ingen grund til at juble:

-Vi har fra starten sagt, at denne sag hører til på forhandlingsbordet, når vi diskuterer løn og overenskomster, og ikke i en civil retssal. Sagen har kørt siden 2010, og den har skabt usikkerhed og bekymring i et erhverv, der først og fremmest har brug for ro og tryghed. Selvfølgelig er vi tilfredse med at få medhold i sagen, men for os er det vigtigere at få skabt ro og tryghed for både de ansatte og for rederierne, siger direktør, Anne Windfeldt Trolle, Danmarks Rederiforening.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079