23948sdkhjf

Attraktiv kurerarbejdsplads

DHL Express er Danmarks 5. bedste arbejdsplads.

Kurerfirmaet DHL Express opnåede en placering som Danmarks 5. bedste arbejdsplads blandt store virksomheder med over 500 ansatte. Det er organisationen Great Place to Work, der står bag kåringen.

- Vi er fantastisk glade for prisen og den anerkendelse, der følger med ved at være udnævnt til en af de allerbedste arbejdspladser i Danmark. Som så mange andre, der er glade for at gå på arbejde, synes vi selvfølgelig, at det passer rigtig godt. Men anerkendelsen fra en ekstern part betyder, at vi nu også kan sige det udadtil, uden at det lyder hult, siger Claus Lassen, der er adm. direktør for DHL Express i Danmark.

Han mener at forklaringen på den flotte placering findes i en flad organisation, hvor feedback og anerkendelse er blevet normen.

Kronen på værket

Kåringen er lige så meget kronen på værket for Claus Lassen og hans team af mellemledere, der tilbage i 2010 overtog en organisation, der var præget af store udskiftninger blandt medarbejdere og ledere. Herfra begyndte det lange seje træk med at opbygge en kultur, hvor feedback og anerkendelse er en naturlig del af dagligdagen. Det sker blandt andet ved, at samtlige medarbejdere løbende er på kursus i det, der er verdens største kultur- og engagementsprogram.

Resultatet er blandet andet, at kunderne ofte bemærker at DHL’s medarbejdere ser glade ud og at de fornemmer en rar og positiv stemning, når de er i kontakt med kurerfirmaet.

- Hverdagen i et kurerfirma er altid hektisk, fordi vi arbejder med tidskritiske forsendelser og et løfte til vores kunder om at levere pakker ud inden et givent tidspunkt på dagen. For at muliggøre dette har vi i dag en organisation med flere end 500 medarbejdere fra vidt forskellige nationaliteter. De er alle meget bevidste om hver deres del af arbejdet, for at vi alle lykkes. Det skaber en utrolig stor fællesskabsfølelse og en arbejdsplads, hvor man glæder sig til at møde næste dag, siger Claus Lassen og fortsætter:

- Når vores medarbejdere bedømmer os højt er det fordi, vi på alle planer gør rigtig meget ud af tydeligt at afstemme vores forventninger til hinanden og måle på arbejdsindsatsen. Samtidig har eksempelvis alle vores kundeservicemedarbejdere meget vide beføjelser for at komme kunderne i møde, hvis der er problemer med en levering. Den form for ansvar og tillid betyder alverden for den enkelte i hverdagen.

51 lande

Organisationen Great Place to Work har base i San Francisco i USA. Organisationen står bag kåringer blandt 7.000 virksomheder i 51 lande. Der lægges især vægt på de fem parametre troværdighed, respekt, retfærdighed, stolthed og fællesskab.

I Danmark er 127 virksomheder i år med i opløbet om at kunne kalde sig Danmarks Bedste Arbejdsplads 2015.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079