23948sdkhjf

Små trafikanter lærer om store biler

Lastbilkaravanen kører igen næste år.

Det kan være en farlig cocktail, hvis en lille cyklist møder en stor lastbil. Derfor har ITD, lavet en skolekampagne om trafiksikkerhed.

Kampagnen hedder Lastbilkaravanen og har de seneste uger besøgt elever fra 0. til 2. klasse på 10 skoler over hele landet.

Det handler om trafiksikkerhed og wauw-oplevelser

- Gennem leg og dans lærer eleverne, hvordan de skal forholde sig til lastbiler, når de møder dem på vejen. Det første råd er, at de skal være synlige i trafikken. Derfor uddeler vi gule refleksveste, hvor der på ryggen står ”Pas på mig – Jeg er sej”. Det andet råd er, at de skal vinke til chaufføren. Det kan være svært med øjenkontakt, derfor lærer vi dem en bevægelse, de kender fra deres nære hverdag. Det sidste råd er, at de bør blive bag ved lastbilen, til den er kørt, fortæller Malene Vitus, som er projektleder på Lastbilkaravanen.

Succesen fortsætter i 2016

Lastbilkaravanen er trillet i garage for i år, men den kører igen til næste år. Kampagnen har fået stor ros af forældre, lærere, skoler, politi, SSP, presse og vognmænd, og derfor har ITD valgt, at Lastbilkaravanen fortsætter igen næste år.

- Trafiksikkerhed betyder utroligt meget for os som brancheorganisation for danske transport- og logistikvirksomheder. Vi har et kæmpeansvar for at være med til at sætte fokus på emnet, siger Malene Vitus, som glæder sig til at tage kampagnen op næste efterår.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062