23948sdkhjf

Eksperter drøfter jernbane-udfordring

Logistikkens Dag 1. december i Aalborg.

Den indenlandske godstransport på bane svinder ind, mens transittrafikken tværs gennem Danmark vokser. Hvordan kan det være, og hvilke muligheder er der for jernbanegods i Danmark?

Det forsøger nogle af Danmarks førende inden for logistik at besvare på konferencen Logistikkens Dag, der afholdes i Aalborg 1. december 2015.

Konkurrencedygtige priser, korte transittider og miljøvenlig transport. Godstransport på jernbane har mange åbenlyse fordele, og opbakningen fra politikere og virksomheder er stigende. Alligevel er der mange tomme spor rundt omkring i landet, og den indenlandske godstrafik har ikke samme medvind som transittrafikken. Derfor sætter en række logistikeksperter nu fokus på udfordringer og muligheder for at få mere gods transport via bane.

Det sker, når logistiknetværket SmartLog for fjerde år i træk afholder konferencen Logistikkens Dag.

Banegods på dagsordenen

- Gods på bane er et omdiskuteret emne, og som et af de største logistiknetværk i Danmark vil vi gerne være med til at sætte jernbanegods på dagsordenen. Vi kigger nøgternt på de udfordringer og muligheder, der er på området og forsøger at få et overblik over gods på jernbane – både nu og for fremtiden, siger netværksleder i SmartLog Jens Uggerhøj.

Blandt oplægsholderne på konferencen er blandt andre DHL Global Forwarding og DB Schenker Rail, der vil give deres bud på årsager til den negative udvikling og jernbanens potentiale. Herudover fortæller DHL om den øgede samhandel mellem Kina og Danmark som følge af muligheden for at transportere hurtigt via bane.

Logistikkens Dag afholdes i Aalborg Kongres & Kultur Center den 1. december 2015, og her sættes der foruden gods på bane fokus på logistikoptimering inden for distribution og produktion. Formålet er at få flere til at samarbejde om logistik og øge danske og nordjyske virksomheders konkurrenceevne.

Inspiration

- Logistik er et væsentligt fokusområde og konkurrenceparameter for mange virksomheder. På konferencen kan virksomhedsledere og logistikfolk møde ligesindede og blive inspirerede af den nyeste viden, som forhåbentlig vil sætte gang i nye tanker og nye intelligente løsninger, siger Jens Uggerhøj.

Konferencen henvender sig bredt til virksomheder i logistikbranchen, herunder produktions-, distributions- handels- og lagervirksomheder, og der vil i løbet af dagen være oplæg fra flere virksomheder, der anvender innovative løsninger og forretningsgange på området. Eksempelvis fortæller aktieselskabet Carl Christensen, der blandt andet står bag AutoPartner, au2parts og Teknicar, om dets erfaringer med skiftet fra manuelt til automatisk lagerføring.

Konferencen trækker grundet den brede interesse i smarte logistikløsninger mange forskellige brancher til, og arrangementet har på nuværende tidspunkt allerede næsten 100 tilmeldte.

SmartLog, der står bag Logistikkens Dag, er et af de førende logistiknetværk i Danmark og arbejder for at videreudvikle de danske kompetencer inden for logistikløsninger. SmartLog arbejder tæt sammen med Center for Logistik på Aalborg Universitet (CELOG), som er Danmarks eneste logistik-forskningscenter, og har blandt andet til formål at etablere erfa-netværk og at danne forum for deling og udveksling af viden.

Fakta Logistikkens Dag

Konferencen holdes i Aalborg Kongres & Kultur Center tirsdag 1. december 2015 fra klokken 8.30 - 16.30. Programmet ses på SmartLogs hjemmeside www.smartlog.nu.

Tilmelding sker senest 20. november via NemTilmeld. Alle er velkomne, og det er gratis at deltage.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078