23948sdkhjf

Pas på uønskede migranter

Sverige indfører midlertidig grænsekontrol.

I går klokken 12.00 genindførte Sverige grænsekontrollen. Det betyder, at rejsende vil blive bedt om at vise pas eller andet nationalt ID-kort.

EU-kørekort vil ikke være nok, dog er kørekort udstedt af nordiske myndigheder (Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige) godkendt, såfremt personen er statsborger i et af de pågældende lande eller har gyldig opholdstilladelse.

I praksis er det det svenske politis opgave at beslutte, hvor og hvordan kontrollen gennemføres.

Midlertidigt

Kontrollen vil foreløbigt vare i 10 dage, men der er mulighed for forlængelse. Kontrollen ventes at ville ske ved Øresund samt ved færgelejer. Ligeledes vil der på færgerne til Sverige forlanges fremvisning af pas inden afgang. Det må forventes, at der kan opstå ventetid ved grænseovergangene:

- Det er klart, at alle rejsende må forvente trafikale problemer og forsinkelser, hvis myndighederne vælger at kontrollere pas eller ID på alle rejsende ved grænserne, vurderer Maria Feldberg, der er jurist i ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

Pas på lasten

I lyset af situationen opfordrer ITD, som vanligt, vognmændene til at være særligt opmærksom på, at eventuelle migranter ikke gemmer sig på lastbilen ved transport til, eller igennem Sverige.

Da rejsende altid har pligt til at bekræfte deres identitet over for myndighederne ved rejser i Schengenområdet, opfordrer ITD altid medlemmer, og disses medarbejdere, til altid at medbringe pas eller andet nationalt ID-kort.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062