23948sdkhjf

Ny topchef i Sverige

Henrik Henriksson Scanias nye førstemand.

Fra det kommende årsskifte sætter Henrik Henriksson sig i det øverste førersæde som ny koncernchef hos Scania.

Han afløser Per Hallberg, der har arbejdet som midlertidig topchef, efter at Martin Lundstedt tidligere i år skiftede til en tilsvarende stilling hos Volvo Trucks.

45-årige Henrik Henriksson indtræder samtidig i bestyrelsen for lastbil-divisionen i Volkswagen, der ejer Scania. Han er uddannet økonom og har siden 2012 haft øverste ansvar for Scanias salg og markedsføring. Han blev ansat hos Scania i 1997 som trainee på lederniveau og har siden arbejdet sig op med flere forskellige ledende poster i Scania-organisationen.

- Jeg ser frem til opgaven med fortsat at udvikle Scania i overensstemmelse med de mål og strategier, der er fastlagt af virksomhedens ledelse og bestyrelse. Vi vil fortsætte med at udvide udbuddet af produkter og tjenester, der driver lønsomheden for vores kunder og os, samt vores bestræbelser på at blive den førende inden for bæredygtig transport. En vigtig opgave for Scania er at også udnytte potentialet til at udvikle helt specifikke kundeløsninger, muliggjort gennem samarbejde inden for Volkswagen Truck & Bus, udtaler Henrik Henriksson.

Per Hallberg fratræder sine opgaver næste år 2016. Han har været ansat hos Scania siden 1977 og blev en del af direktionen i 2001.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062